1We lanceert Koninklijke riksja

AMERSFOORT – Ze zijn gerecycled, handbeschilderd en kunstwerken om te zien. We hebben het over de 1We Riksja’s, de fietstaxi’s van 1We – Een Wereld Idee waarmee in Bangladesh al 130 families een inkomen genereren. Vanwege de troonswisseling is er nu ook een riksja in een speciale, oranje uitvoering: de 1We Oranje Koets. Geproduceerd in een ‘limited edition’, voor wie op een bijzondere manier het verschil wil maken.

1We – Een Wereld Idee, de ontwikkelingsorganisatie nieuwe stijl, heeft in Bangladesh verschillende projecten draaien. “Eén daarvan is het riksjaproject”, vertelt 1We-directeur Robbert Frank Hagens. “Met een eenvoudige tool als een fietstaxi geven we kansarme mensen de kans om hun eigen inkomen te genereren. Omdat ze over een eigen riksja beschikken, betalen ze geen torenhoge huren meer. Ze houden dus meer geld over, waarvan ze hun kinderen naar school kunnen sturen en een beter huis kunnen huren of een koe kunnen kopen. De impact van dit project is dus gigantisch.”

Transparant
Toen maandag 28 januari bekend werd dat koningin Beatrix eind april afstand doet van de troon, gingen bij Hagens meteen de radartjes draaien. “Het mooie van de riksja’s is dat de donateur precies weet welk gezin een betere toekomst krijgt. Hij krijgt niet alleen een certificaat met een foto van de familie met riksja, maar zijn (bedrijfs)naam komt ook nog eens achterop de fiets te staan. Die één-op-één benadering maakt het project transparant.”

Beperkte oplage
Nog diezelfde avond ontstond de 1We Riksja in een speciale, oranje uitvoering. De ‘1We Oranje Koets’ -zoals de fiets voor deze gelegenheid is gedoopt- wordt uiteraard in Bangladesh geproduceerd. Alleen dit jaar én in een beperkte oplage. Dus wees er snel bij en geef een heel gezin in Bangladesh een toekomst. Kijk voor meer informatie over de Koninklijke 1We Riksja op www.1we.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*