Catering in Nederland

Heeft u binnenkort ook een personeelsfeest of een bruiloft? Wilt u een groot en gezellig tuinfeest organiseren? U herkent het vast wel, de drukte rondom het organiseren van een evenement. U wilt eigenlijk alleen maar de rol als gastheer of gastvrouw op u nemen. Dat kan natuurlijk maar dan moet u er wel zeker van zijn dat de zaken eromheen goed geregeld zijn. De catering is één aspect dat komt kijken bij het organiseren van een personeelsfeest of bruiloft. Er zijn een aantal wensen en eisen die u heeft ten aanzien van de catering op de speciale dag. Zo mogen uw gasten niets te kort komen en moeten de hapjes en drankjes zich onderscheiden van het “gewone” frituurwerk. U kunt natuurlijk besluiten om de gehele catering voor eigen rekening te nemen. In veel gevallen heeft u een behoorlijke dosis creativiteit hiervoor nodig. Naast de voorbereidingstijd die u nodig heeft om representatieve hapjes te serveren moet u dit ook nog uitserveren op de dag zelf. U heeft dan niet de mogelijk om uw gasten te spreken en te onderhouden. Een andere keuze is het uitbesteden van de catering aan derden zoals bijvoorbeeld de traiteur Utrecht FoodnMood. De meeste cateringbedrijven hebben ervaring met grote evenementen en weten wat er bij komt kijken als je de gasten een mooi en lekker hapje wilt aanbieden. U kunt natuurlijk vooraf een selectie maken uit de verschillende cateringbedrijven. Dit kunt u doen door bij deze bedrijven op bezoek te gaan en een paar kleine hapje te proeven die op de avond zelf geserveerd zullen worden. Daarna kunt u met de betreffende persoon bespreken om hoeveel gasten het gaat en het eens worden over de invulling en de prijs. De invulling van de dag kan op veel manieren. Zo kun je het cateringbedrijf ervoor laten zorgen dat de hapjes alleen maar worden afgeleverd. Een tweede invulling is dat je het bedrijf de hapjes laat bezorgen en uit laat serveren, er wordt dan ook gezorgd voor het benodigde personeel voor die dag. De drankjes zullen dan eveneens op een dienblad worden rondgebracht. Het verschilt nogal van prijs of u voor optie 1 of voor optie 2 gaat. De meerprijs wordt in optie 2 in belangrijke mate bepaald door het personeel wat nodig is voor die dag. Wanneer u een keuze heeft gemaakt, dan hoeft u zich geen zorgen meer te maken. U weet dan zeker dat de catering goed geregeld is. Veel plezier met uw personeelsfeest of bruiloft!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*