Controle op vloerbedekking en kantoormeubelen

In België wordt er vanaf volgend jaar zeer streng gecontroleerd op vloerbedekking, kantoormeubelen en andere zaken waarin giftige stoffen zijn verwerkt. In het tapijt, linoleum of vinyl komt er met name in de lijm verschillende schadelijke stoffen voor. De schadelijke stoffen die in de lijm van de vloerbedekking of meubelen voorkomen, komen vrij in de ruimte van het kantoor, de klas of de kamer. Deze vrijgekomen stoffen vervuilen de lucht van de ruimte en de vervuilde lucht wordt ingeademd door een ieder die zich bevindt in deze ruimte.

De schadelijkheidsgraad is van product tot product verschillend. In het ene product bevindt er iets minder en het andere iets meer. De vluchtige stoffen die in de producten zitten, kunnen door inademing gezondheidsproblemen veroorzaken. Ernstige hoofdpijn, hoestaanvallen of allergie zijn enkele van ze.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*