De historie van Fein

Onlangs schreven we blogartikelen over de oprichting van de bedrijven Milwaukee en Festool. Deze bedrijven bestaan al zo’n 80 jaar. Een ander merk welke ook in de webshop van Toolnation wordt aangeboden, is Fein. Dit merk gaat nog veel langer mee dan 80 jaar. In dit blogartikel kijken we naar het merk Fein en de producten.

Fein telefoon en telefoonnet
Maar liefst 146 jaar geleden, werd het bedrijf Fein opgericht. Wilhelm Fein deed dit in 1867 om een werkplaats voor elektrische en fysische apparaten op te richten. In die tijd was elektrotechniek nog een nieuwe uitvinding. Rond 1877 – enkele maanden na Bell’s Telephone – produceert Fein een telefoon met hoefijzermagneet eraan. Tussen 1882 en 1885 heeft het bedrijf een telefoonnet in Barcelona opgezet en in 1892 maakte Fein de eerste telegrafische opera uitzending mogelijk vanuit Stuttgart. Dit waren zeer waardevolle ontwikkelingen in de eerste 25 jaar van het bedrijf.

Het eerste elektrische gereedschap
Al gauw volgde er in 1888 de eerste elektrotechnische fabriek in Stuttgart. Vanaf dat moment gingen de ontwikkelingen hard door en volgde er in die jaren onder meer een dynamomachine en een elektrische verlichtingswagen. In 1895 bereikte het bedrijf wederom een hoogtepunt, want toen werd het eerste elektrische gereedschap ontwikkeld. Deze elektrische handboormachine was bedoeld om het eigen werk te verlichten.

Gereedschap voor orthopedie
Het ene elektrisch gereedschap na het andere verscheen op de markt en in 1968 introduceerde het bedrijf een gipsverbandzaag. Deze zaag werd vooral gebruikt in de orthopedie voor het zagen van gipsverbanden. Door zaag opent het harde verband, maar verwondt hierbij de huid van de patiënt niet.

Sinds de oprichting, 146 jaar geleden, zijn er talloze gereedschapsproducten op de markt gebracht. In de webshop van Toolnation vindt u alleen de beste producten. Een van de zeer goede producten van dit moment van Fein is de Fein Multimaster.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*