De online burnout test

Wanneer iemand voor een periode van maanden of jaren signalen van zijn of haar lichaam negeert om rustiger aan te doen, kan er een burnout optreden. Doordat je lange tijd overbelast, gestrest en gefrustreerd bent geweest stort je lichaam in. Dit ‘opgebrande’ gevoel kan op een gegeven moment niet meer verdwijnen door enkel rust te nemen.

De burnout symptomen

Een burnout verschijnt niet opeens maar de persoon ziet de werkelijkheid pas in wanneer het al te laat is. Het herstellen van een burnout kan soms lang duren en draait vaak om het vinden van de oorzaak en het verwijderen ervan. Dit kan bijvoorbeeld zijn door het veranderen van baan of een speciale regeling met de huidige werkgever.

De klachten bij een burnout verschillen per persoon maar er zijn een aantal symptomen welke bijna altijd in meer of mindere mate optreden. Dit zijn ondere andere een slechte conditie, slaapproblemen, vergeetachtigheid, concentratieproblemen, eetproblemen, stemmingswisselingen, weinig zelfvertrouwen en onverschilligheid.

De burnout test

Zoals gezegd duurt het een lange tijd voordat iemand daadwerkelijk een burnout krijgt. Het is daarom verstandig om bij de geringste twijfel een burnout test te doen. Op die manier kom je er binnen enkele minuten achter of je de symptomen van een burnout vertoont. Er zijn vele professionals op het gebied van psychologie die u bij uw klachten kunnen helpen. De huisarts kan je meer vertellen over een eventuele behandeling en je doorverwijzen naar een specialist. De burn out test is gratis en anoniem in te vullen.