Explosief gevonden tijdens bodemonderzoek

Op een vliegbasis in Nederland zijn er tijdens een bodemanalyse of bodemonderzoek voor het aanvangen van drainage werk, explosieven ontdekt. In de eerste instantie gaat het om explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. Uit onderzoek door de EOD blijkt dat het om Britse explosieven gaat, een honderd ponder en een stuk of vier vijfhonderd ponders.

Begin februari zullen de explosieven gehaald worden door de explosieven opruimingsdienst. Vervolgens gaat het explosief ruimen op een andere plaats geschieden. Op de dag waarop de explosieven gehaald worden, mogen de buurtbewoners niet aanwezig zijn in hun woningen. Het gaat om iets meer dan zestig bewoners. Thuis in je woning blijven kan riskant zijn, mocht er iets niet goed gaan. Daarom kunnen de buurtbewoners van de omgeving waar de explosieven zich bevinden, terecht in het gemeenschapshuis.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*