Festool: gereedschap voor het beste resultaat

In onze webshop bieden we gereedschap aan van alleen de allerbeste merken. Een van deze merken van hoge kwaliteit is het merk Festool. Dit merk bestaat al 88 jaar en heeft sinds de oprichting alleen maar zeer goede en innovatieve gereedschappen geproduceerd. In dit blogartikel kijken we naar het merk Festool en de producten die zij aanbieden.
Sinds 1925 al marktleider
In 1925 richtte Gottlieb Stoll het Duitse bedrijf op onder de naam Festo. Vanaf dat moment was de missie van het bedrijf om praktijkgerichte producten en systeemoplossingen aan te bieden aan de klanten. Deze zouden de dagelijkse werkzaamheden moeten vergemakkelijken. Hierdoor werd Festo marktleider in het elektrisch gereedschap. In de eerste tien jaar spitste het bedrijf zich toe op het produceren van houtbewerking machines zoals boormachines, freesmachines en schaafmachines. Deze producten zijn later uitgebreid.
Festo door de jaren heen
In 1929 ontwikkelde Festo de allereerste draagbare kettingzaag. In 1951 volgde daarop een wereldprimeur, want toen kwam het bedrijf met de eerste vlakschuurmachine op de markt. De innovaties hielden aan en in 1967 produceerde Festo de eerste schaduwvoegenzaag. Deze zaag vereenvoudigde het werk en verbeterde het resultaat. In 1976 volgde de allereerste excenterschuurmachine. Tot op de dag van vandaag wordt er nog steeds zeer innovatief elektrisch gereedschap op de markt gebracht.
Een nieuwe naam met oude kracht
Na 75 jaar Festo heeft het bedrijf de naam veranderd. Sinds 1 januari 2000 is de bedrijfsnaam Festo veranderd in Festool. Een nieuwe naam, maar met nog steeds de oude kracht.
Veranderingen in de markt en werkzaamheden
Vandaag, zo’n 88 jaar later, is het merk nog steeds één van de grootste merken in elektrisch gereedschap. Maar de tijden zijn veranderd, de werkzaamheden zijn veranderd en ook de markt is veranderd. Festo heeft hierop goed geanticipeerd en is mee veranderd met de nieuwe behoeften van de mens. Het bedrijf is gereedschap gaan produceren welke aansluiten op de dagelijkse werkzaamheden waar men tegenwoordig mee te maken heeft.
Of u nu op zoek bent naar een machine voor het zagen, schuren, schaven, frezen of afzuigen, bij Toolnation kunt u terecht voor Festool gereedschap voor het beste resultaat.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*