Frankrijk werft Nederlanders op Emigratiebeurs

, , ,

30-01-2013
In navolging van het nieuwsbericht “Nederlanders emigreren massaal”: De  Franse regio Bourgogne staat dit jaar opnieuw op de Emigratiebeurs in Houten op 9 en 10 februari a.s. om Nederlanders te werven die de overstap naar “La douce France” willen maken. Deze ruime, groene en om zijn wijn bekende regio presenteert zich op de beurs met een groot netwerk van professionals en biedt vele mogelijkheden om een bedrijf te beginnen.

Door vergrijzing dreigen vele – goedlopende – bedrijfjes op het Franse platteland ten einde te komen nadat de oude eigenaren met pensioen gaan. Franse jongeren lopen niet warm voor de kleine dorpjes en trekken naar de steden waardoor leegloop dreigt. De Franse overheid weet dat Nederlanders graag op het Franse platteland op vakantie gaan – en bovendien een ondernemende mentaliteit hebben. Juist door de crisis zien vele Nederlanders kansen om hun langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan. Eventueel verlies op de verkoop van hun Nederlandse huis wordt gecompenseerd door de zeer lage prijzen van huizen in de Bourgogne.

Veel medici

Opmerkelijk is het grote aantal medici dat interesse toont om in Frankrijk aan de slag te gaan. Veel artsen zijn de bezuinigingen op zorg in Nederland zat; bovendien staan artsen in Frankrijk in hoog aanzien, zeker op het platteland. De wervers zullen op de Emigratiebeurs een speciale lezing voor artsen verzorgen. Daarnaast kunnen artsen een afspraak maken om te kijken waar ze het liefst aan de slag zouden willen: er zijn mogelijkheden te over. De Bourgogne is de enige regio die een unieke begeleiding aanbiedt aan alle Nederlanders die de overstap naar Frankrijk willen wagen.

——————–

Noot voor redacties:

Meer informatie, ook voor contactadressen van ondernemers en artsen die zich al in de Bourgogne hebben gevestigd

Nederlandstalig: Jan van der Lee

Tel  0033 386780538

GSM 0033 683901583

info@werkeninfrankrijk.com

www.werkeninfrankrijk.com

Bourgogne (regionale overheid)

Dominique Mazal (Franstalig)

Dominique.mazal@cg58.fr

0033 386606976