Incasso no cure no pay

, ,

Wanneer iemand na ruim twee maanden een factuur nog niet heeft betaald, ondanks twee herinneringen, wordt het tijd om actie te ondernemen. Dan heeft een bedrijf lang genoeg geduld gehad. Het schakelt een incassobureau, deurwaarder of incassoadvocaat in, die op basis vanno cure no pay’ het incassotraject overneemt en het geld poogt te innen.

De kosten, die de ingeschakelde professional maakt voor het verzilveren van de factuur, verhaalt hij zo mogelijk op de wanbetaler. Het kost de schuldeiser geen cent, ook niet als de verschuldigde som niet buitengerechtelijk kan worden geïnd. Dat is de essentie van ‘incasso no cure no pay’.

Een ‘no cure no pay’ bureau  zal zijn uiterste best doen om een incasso te doen slagen, want als de factuur onbetaald blijft, heeft het zelf ook geen cent aan de zaak verdiend.
De incassokosten, die een advocaat, deurwaarder of incassobureau op de wanbetaler mag verhalen, zijn gelimiteerd. Die bedragen zijn wettelijk geregeld. Dubbele incassokosten in rekening brengen –  bijvoorbeeld door schuldeiser én incassobureau – is  verboden.

Bedrijven en klanten moeten zich houden aan afspraken over betalingstermijnen. Doen zij dat niet, dan nemen zij een loopje met hun zakenpartner. Sommige wanbetalers weigeren ondanks alle acties de factuur te betalen. Het is  daarom verstandig om voor dergelijke incasso’s meteen een incasso advocaat in te schakelen.  Een advocaat maakt een andere indruk op de debiteur dan een incassobureau. Tevens kan hij of zij meteen zelf doorlopen naar  de rechtbank om te procederen.

Wilt u meer weten over het inschakelen van een ‘no cure no pay’ incasso advocaat? E-Legal incasso advocaten helpt ondernemers binnen het MKB met effectief incasseren. Op onze website kunt u meer informatie vinden over onze diensten. Heeft u specifieke vragen? Onze medewerkers staan u graag te woord.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*