Jacuzzi en aromatherapie

Een jacuzzi staat natuurlijk voor optimaal genieten. De jacuzzi jets zorgen voor een perfecte lichaamsmassage en het warme water maakt dat je lichaam zich helemaal ontspant. Toch kun je je zintuigen nog meer verwennen tijdens een jacuzzi bad. Je kunt bijvoorbeeld een heerlijke geur aan de jacuzzi toevoegen! Het ontspannen door middel van geuren noemen we aromatherapie.

Geschiedenis van aromatherapie

In de geschiedenis werd het werken met geuren vooral gebruikt in de geneeskunde. Daarbij gebruikte men toen al verschillende etherische oliën. Dit zijn vluchtige oliën gewonnen uit planten en bloemen. Al 3000 jaar voor Christus gebruikte de Egyptenaren en Chinezen geurende zalven en parfums. Rond de 13e eeuw kwam dit fenomeen via de Romeinen en Grieken terecht in Europa.

Tegenwoordig is het gebruik maken van geuren niet meer weg te denken. We gebruiken en genieten allemaal via geuren uit parfums, luchtverfrissers en beauty- of badproducten. Een lekkere geur wordt dan ook als plezierig, sfeer verhogend en ontspannend ervaren. In onze huidige woningen zijn geurverspreiders als een geuroliebrander, potpourri of geurstokjes dan ook niet aan te slepen.

Aromatherapie in de jacuzzi

Terug naar de jacuzzi! Want aromatherapie is nu ook goed toe te passen aan je jacuzzi bad. Voor iedere gemoedstoestand kun je een bepaalde geur gebruiken. Zo werken geuren als lavendel, rozen of kamille ontspannend en geuren als rozemarijn, citrus, munt en dennen juist oppeppend. Jouw jacuzzi vullen met een eucalyptus geur kan een weldaad zijn wanneer je verkouden bent!

Aromatherapie voor in de jacuzzi is verkrijgbaar in speciale jacuzzi of spa olie en badzout. Let er altijd op dat je aromatherapie producten gebruikt die speciaal gemaakt zijn voor in een bubbelbad of jacuzzi. Met gewone badproducten kan je jacuzzi beschadigen of de filter verstopt raken. Wil je meer weten over aromatherapie voor in de jacuzzi? Bekijk dan eens ons aanbod!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*