McAfee presenteert strategie voor de toekomst van zakelijke beveiliging

  • Bedrijven hebben een nieuw beveiligingsmodel nodig dat heldere informatie en een compleet overzicht van hun hele IT-infrastructuur biedt
  • McAfee Security Connected: een nieuwe benadering van zakelijke beveiliging, via geïntegreerd beheer, intelligente oplossingen en een open ecosysteem

Schiphol-Rijk, 21 januari 2013 McAfee presenteert zijn strategie voor zakelijke beveiliging op basis van Security Connected. Dit is een raamwerk waarin beveiligingsproducten en -diensten met elkaar samenwerken om bedrijven beter te beschermen tegen nieuwe vormen van aanvallen. Het doel is om te komen tot beter geïntegreerde oplossingen die mobiele apparaten, endpoints (desktops, laptops, etc.), servers en het netwerk beschermen, via een architectuur die uitgebreid kan worden met nieuwe oplossingen. McAfee zal daarbij zijn bestaande beveiligingsportfolio uitbreiden via strategische acquisities, ontwikkelprojecten en partnerschappen.

Organisaties die meerdere, afzonderlijke beveiligingstechnologieën gebruiken, lopen grote kans op gaten in de beveiliging die kunnen leiden tot kwetsbaarheden en mogelijke aanvallen. Het afgelopen jaar hebben aanvallen zoals Flame en Shamoon kwetsbaarheden blootgelegd in deze aanpak op basis van losse producten. Daarnaast zijn de bedrijfsoperaties de belangrijkste dagelijkse kostenposten voor organisaties, waaronder het beheer van verschillende beveiligingsmiddelen, het onderhouden van de veelvoud aan beleidsregels en continue updates. Security Connected biedt bedrijven meer efficiency, voorspelbaarheid en up-to-date informatie over de beveiliging en dreigingen, op basis waarvan concrete acties ondernomen kunnen worden.

“De veranderingen waar bedrijven nu mee te maken hebben, vereisen dat afscheid wordt genomen van het simpelweg beveiligen van individuele componenten en de overstap naar een aanpak waarin een beter inzicht in de beveiliging van de bedrijfsomgeving als geheel centraal staat”, zegt Chris Christiansen, program vice president bij de Security Products en Services Group van IDC. “Bedrijven zijn op zoek naar geïntegreerde beveiligingsoplossingen met ingebouwde intelligentie en beleidsregels.”

“Beveiliging heeft zich ontwikkeld tot een onderwerp voor de boardroom”, zegt Wim van Campen, Vice President Northern Europe bij McAfee. “Uit recent onderzoek is gebleken dat veel bedrijven niet weten welke risico’s ze lopen. Maar er staat veel op het spel en bedrijven hebben een nieuw beveiligingsmodel nodig dat hen heldere informatie en een compleet overzicht van hun hele IT-infrastructuur biedt. De huidige industrie is nog altijd gebaseerd op een verouderde manier van denken die de vereisten van de toekomst niet zal ondersteunen. We moeten overstappen op een aanpak die real-time inzicht biedt in de actuele beveiligingsstatus en die ons in staat stelt om ook direct te reageren.”

Het McAfee Security Connected Framework brengt het netwerk en de daarop aangesloten endpoints samen via een flexibel raamwerk en gecentraliseerd beheer. Het is geïntegreerd met Global Threat Intelligence dan inzicht biedt in alle actuele dreigingen. McAfee Security Connected is gebaseerd op de principes van geïntegreerde oplossingen, ingebouwde intelligentie en geavanceerde beheermogelijkheden, via een uitbreidbare architectuur voor partners.

Geïntegreerd beheer

  • McAfee ePolicy Orchestrator – met ruim een decennium aan ontwikkeling achter zich, wordt deze oplossing gezien als de meest geavanceerde en schaalbare software voor beveiligingsbeheer in de industrie. Het is de eerste enterprise managementarchitectuur voor beveiliging, die schaalt tot ruim 250.000 nodes op een enkele server en inmiddels draait op ruim 100 miljoen endpoints.
  • McAfee Enterprise Security Manager – deze oplossing voor beveiligingsbeheer biedt organisaties real-time inzicht in de actuele beveiligingsstatus. Het beschikt over de snelheid en de schaalgrootte die nodig zijn om kritieke dreigingen te identificeren, op intelligente wijze te reageren en continu te monitoren of de beleidsregels van de organisatie worden nageleefd. McAfee Enterprise Security Manager is ontworpen voor ‘big security data’, met gespecialiseerd beheer van informatiebeveiliging, een back-end met zeer hoge prestaties, intelligentie en schaalbaarheid.

Intelligente oplossingen
McAfee bezit het breedste portfolio van beveiligingsoplossingen, van apparaten tot data tot netwerken. Deze oplossingen worden ondersteund door hardware en maken gebruik van informatie afkomstig van McAfee Global Threat Intelligence.

  • McAfee Network Security is een belangrijk onderdeel van Security Connected. McAfee biedt IPS (Intrusion Prevention System), firewall, DLP (Data Loss Prevention), web en email beveiliging binnen het netwerk, met een geoptimaliseerd beheerplatform voor de bescherming van het gehele netwerk.
  • McAfee Endpoint Security zorgt voor de bescherming van apparaten, inclusief de beveiliging van virtuele machines, mobiele apparaten, endpoint email-, en webbeveiliging, en whitelisting. Er is ook beveiliging beschikbaar die werkt op het niveau ‘onder’ het besturingssysteem, om apparaten te beschermen tegen de nieuwste dreigingen.

In het eerste kwartaal zal McAfee nieuwe uitbreidingen van zijn beveiligingsportfolio aankondigen.

Innovatieve technologie

  • McAfee Global Threat Intelligence (GTI) monitort miljoenen websites over de hele wereld en de geassocieerde domeinservers (emailservers, fileservers, etc.) om ongewoon en potentieel gevaarlijk gedrag te detecteren. Door deze miljoenen websites een reputatiescore te geven en bij te houden, is McAfee GTI in staat om zeer snel nieuwe cyberdreigingen te identificeren. Deze informatie wordt vervolgens gebruikt door McAfee beveiligingsproducten voor endpoints, netwerkservers en netwerkgateways, om gebruikers te beschermen tegen nieuwe dreigingen. McAfee Global Threat Intelligence is zo in staat om dreigingen te identificeren en blokkeren, waar die ook opduiken: op file-, web- of emailservers, of ergens anders binnen het netwerk.
  • Door hardware ondersteunde beveiliging helpt organisaties te beschermen tegen nieuwe, moeilijk te detecteren en zeer gerichte aanvallen die plaatsvinden op het niveau ‘onder’ het besturingssysteem. Gezamenlijke innovaties met Intel hebben geresulteerd in McAfee Deep Defender en McAfee ePO Deep Command, die systemen beveiligen op een dieper niveau dan het besturingssysteem.

Open architectuur
McAfee is – voor zover bekend – de enige beveiligingsleverancier die zijn systemen open heeft gesteld voor derden. Er bestaat inmiddels een netwerk van ruim 150 partners die integreren met het McAfee Security Connected framework. De McAfee Security Innovation Alliance is een programma waarmee bedrijven hun oplossingen kunnen blijven ontwikkelen, om in te spelen op veranderende behoeften. Dit tegen minimale kosten en met zo min mogelijk systeemonderbrekingen.

Het partnerecosysteem breidt de beveiligings- en compliance-infrastructuur van McAfee uit naar alle terreinen die belangrijk zijn voor bedrijven, van applicatiebeveiliging tot energiebeheer. McAfee en zijn partners werken samen met bedrijven om oplossingen te ontwikkelen die voorzien in de behoeften van vandaag en morgen.