Nederlandse werkzoekenden staan massaal open voor omscholing!

Uit een online poll onder ruim 1.200 bezoekers van vacaturesite VacatureBase.nl is gebleken dat Nederlanders massaal open staan voor omscholing. 92 procent van alle respondenten gaf aan open te staan voor omscholing, indien dat de kans op het vinden van een nieuwe baan vergroot.

Werkzoekenden blijken veel over te hebben om aan het werk te kunnen/blijven. Uit een onderzoek van VacatureBase.nl van eind vorig jaar, was al gebleken dat vier op de tien Nederlandse werkzoekenden bereid zijn om te verhuizen indien een functie daar om vraagt. Nu blijkt slechts 8 procent van de werkzoekenden niet bereid te zijn om zich te laten omscholen.

VacatureBase.nl denkt dat dit te wijten is aan de slechte staat van de arbeidsmarkt. “Werkzoekenden krijgen met veel afwijzingen te maken en zijn blijkbaar bereid om er alles aan te doen om weer aan het werk te kunnen.”

Dagelijks gaan er duizenden werkzoekenden via VacatureBase.nl op zoek naar een nieuwe uitdaging. Door de overzichtelijke opbouw van de site, komen werkzoekenden slechts binnen enkele kliks bij de best passende vacatures.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*