Recherchebureau: Valse facturen

Mensen die bijvoorbeeld verdacht worden van fraude kunnen door een recherchebureau worden aangehouden. Volgens een bedrijfsrecherche komt het heel vaak voor dat mensen elkaar oplichten, wat als fraude wordt gezien. Een veel voorkomend geval is dat zogenaamde ondernemers facturen opsturen naar zogenaamde klanten, voor wie er nooit een dienst is verricht. Wat ook weleens gebeurd is dat bedrijven die reeds failliet zijn of opgehouden zijn met bestaan, dus ook geen diensten meer verlenen, alsnog facturen versturen naar de bestaande klanten kring. Soms denken de klanten niet goed na en betalen de facturen die ze ontvangen alsnog.

Alvorens een factuur te voldoen, is het heel verstandig om goed na te trekken of de diensten daadwerkelijk zijn ontvangen, over welke periode en of de datum daadwerkelijk klopt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*