Rioolrenovatie of riool vervangen

, , , , ,

Heeft u regelmatig last van een rioolverstopping op dezelfde locatie? Dan is het renoveren van uw rioleringsstelsel de oplossing voor uw probleem. Verstopte rioleringen die regelmatig terugkeren kunnen diverse oorzaken hebben. De riolering kan verzakt zijn waardoor deze niet meer goed afloopt, of er kan bijvoorbeeld een boomwortel door het riool gegroeid zijn die doorstroming van uw afvoer tegenwerkt.

Geen opgebroken vloeren met huidige rioolrenovatie

Is uw riool verstopt op een plek die niet gemakkelijk of helemaal niet te bereiken is? En bent u bang dat voor een oplossing het openbreken van uw vloer noodzakelijk is? Door de huidige manier van rioolrenovatie is het in veel gevallen niet meer nodig om uw vloer open te breken. Bij het renoveren wordt er namelijk een soort kous in de bestaande leiding geperst die de functie overneemt van de huidige leidingen, maar dan zonder het bestaande probleem!

Het renoveren van leidingen is mogelijk vanaf een riolering met een minimale doorsnee van 40mm en een maximale doorsnee van 300mm. Het maakt voor de renovatie niet uit om wat voor soort riolering het gaat, of u nu een oude woning heeft met een rioleringsstelsel van gietijzer of een moderne woning met leidingen van pvc.

Renoveren, hoe gaat het in zijn werk?

Voordat er over wordt gegaan tot het renoveren van uw beschadigde riolering wordt er een inspectie gedaan om te kijken waar het probleem zich precies bevindt en wat er precies moet gebeuren. Afhankelijk van het probleem wordt bepaald of deelrenovatie mogelijk is of dat er een volledige rioolrenovatie uitgevoerd moet worden. Door nieuwe technieken is het vaak mogelijk om uw riolering binnen één dag gerenoveerd te hebben. Dit in tegenstelling tot de ouderwetse methode waarbij de vloeren moeten worden opengebroken en uiteindelijk hersteld.
 
Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden voor het renoveren van uw riolering? Neem dan contact op met een loodgieter of rioleringsexpert in uw regio en vraag naar de mogelijkheden voor het toepassen van rioolrenovatie.

Bron: 0900 0800

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*