Schuuring kiest voor SharePoint-strategie van Motion10

Rotterdam, 17 januari 2013 – Schuuring is een van de grootste aanbieders op het gebied van de aanleg van digitale netwerken. Het bedrijf koos voor een online portaal om zowel medewerkers, partners als klanten met elkaar te verbinden. Hiermee versterkt Schuuring zijn innovatiekracht en leidende positie. Om deze innovatieve oplossing te realiseren is gekozen voor Microsoft SharePoint. Deze software voldoet aan alle wensen en eisen van Schuuring, inclusief de integratie van bestaande applicaties in combinatie met Microsoft BizTalk Server. Motion10 ontwikkelde de strategie voor de inzet van SharePoint en zal de implementatie van de oplossing ondersteunen.

Van origine voert Schuuring civiele werkzaamheden uit voor de aanleg van kabelnetwerken. Inmiddels hebben zij een regierol in de hele keten: van aanleg en installatie van netwerken tot design en engineering, en beheer en onderhoud. Schuuring is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het bedrijf heeft 600 medewerkers en een flexibele schil van circa 1.000 mensen. Jacco Schonewille, IT-manager a.i.: “Op het gebied van ICT liepen wij altijd voorop, maar door de snelle groei ontstond er een achterstand in de mogelijkheden en capaciteit van onze systemen. Intussen groeide de noodzaak van goede interne en externe samenwerking en kennisdeling.”

Schuuring Digitaal Portaal
Het nieuwe Schuuring Digitaal Portaal zal waarborgen dat bedrijfsprocessen efficiënt verlopen en Schuuring zijn regierol goed kan vervullen. Jacco Schonewille: “Het portaal zal aansluiten bij het innovatieve karakter van Schuuring, doordat er vele verbindingen ontstaan tussen systemen en we daarmee dus ook vele doelgroepen met elkaar kunnen verbinden. Motion10 stelde een SharePoint Strategie Advies (SSA) op waarin de doelstellingen, business case en implementatie-aanpak helder werden. Daarnaast werd gekeken naar integratie van bestaande line of business-systemen. Daarbij wordt Microsoft BizTalk ingezet. Met Microsoft SharePoint wordt de geïntegreerde informatie aan de eindgebruiker – medewerker, klant of partner – getoond. Daarmee zal SharePoint een bedrijfskritisch platform voor Schuuring worden.”

Waarom koos Schuuring voor Motion10? “Wij zochten niet alleen kennis en kunde, maar vooral ook een partij die ons begrijpt. Motion10 verdiepte zich direct goed in ons bedrijf. Zij weten wat er hier speelt en waar wij behoefte aan hebben.”

Over motion10
Motion10 helpt bedrijven en organisaties om meer waarde uit hun informatiestromen te halen. Om te verbinden en te delen. Hierbij zetten zij de nieuwste technologie uit het Microsoft Applicatie Platform in. Motion10 is hét competence center in Nederland als het gaat om SharePoint en BizTalk. Voor meer informatie: www.motion10.com.