Slim Net in Lochem kiest voor meetsysteem van MPARE

, , , , , ,

Lochemenergie

Duiven, 15 januari 2013 – MPARE B.V. mag het door haar ontwikkelde systeem voor het registreren en beheren van energiegegevens gaan installeren bij deelnemers aan Slim Net in Lochem (www.lochemenergie.net). Netbeheerder Liander heeft in samenwerking met de lokale energiecoöperatie Lochem Energie gekozen voor dit onafhankelijke meetsysteem dat eindgebruikers maximale flexibiliteit geeft.

Het initiatief ‘Slim Net in Lochem’ heeft tot doel de vraag naar energie van bewoners in Lochem beter af te stemmen op de lokaal op duurzame wijze opgewekte energie. In de ideale situatie voorziet zelf opgewekte energie volledig in de lokale stroombehoefte. Vergelijken van het totale gebruik met de lokaal opgewekte energie maakt inzichtelijk in hoeverre de doelstelling wordt gerealiseerd. Het systeem van MPARE (www.mpare.net) is bij uitstek geschikt om de energiegegevens bij alle deelnemers op volstrekt onafhankelijke wijze te meten en te bundelen. De Universiteit Twente zal voor dit initiatief de data analyseren en gebruiken om feedback te geven aan de deelnemers.

Het systeem dat MPARE aanbiedt geeft gebruikers de mogelijkheid om zelf volledig de regie over hun energie te nemen. De klant (eindgebruiker) kan namelijk te allen tijde zelf bepalen welke energiemeetgegevens hij wenst door te sturen. Klanten kunnen bovendien op ieder door hen gewenst moment zelf hun applicaties kiezen die gebruikmaken van de meetgegevens. In de praktijk betekent dit een nog ongekende vrijheid voor de consument om gebruik te maken van de mogelijkheden van dit geavanceerde meetsysteem. Doordat consumenten volledig zelf het gebruik van hun energiegegevens bepalen, hebben klanten volledige controle over hun privacy. Zo kunnen zij anoniem gegevens delen ten behoeve van bijvoorbeeld een duurzaamheidsproject van hun energieleverancier, zoals nu in Lochem. Maar deze aanpak past ook uitstekend in het MVO-beleid van steeds meer woningcorporaties.

MPARE logo 2Ron Mulders, Algemeen Directeur van MPARE: “Het gebruik van het door MPARE ontwikkelde systeem door het initiatief ‘Slim Net in Lochem’ toont aan hoe consumenten door het analyseren van gebundelde energiegegevens gezamenlijk slimmer om kunnen gaan met lokale elektriciteitsopwekking. Het beschikken over gedetailleerde actuele en historische meetgegevens reikt hen bovendien waardevolle informatie aan over hoe zij individueel kunnen besparen, of kunnen verdienen door het zelf opwekken van stroom. Het unieke van het systeem van MPARE is dat wij energiegegevens van klanten doorsturen via een volledig onafhankelijke omgeving die consumenten helemaal zelf kunnen beheren. Daardoor draagt ‘Slim Net in Lochem’ niet alleen bij aan het duurzamer omgaan met energie, maar ook aan de verdere emancipatie van de energieconsument die steeds vaker zelf óók energieproducent is.”

Meer informatie is beschikbaar via de website www.mpare.net. Belangstellenden kunnen contact opnemen met MPARE B.V. gevestigd aan Stenograaf 1, 6921 EX Duiven Duiven, e-mail: info@mpare.net

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ewold de Bruijne van
Brightmen and Coolwords, bureau voor strategische communicatie
Tel. 06 – 182 603 52
E-mail: ewold@bmcw.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*