Spots, kroonluchters en een dressoir in landelijke stijl

De landelijke stijl, ook wel cottage interieur genoemd, is een stijl die we al een langere tijd terug zien komen in het interieur. Het is een interieurstijl die zich onderscheid van andere interieurstijlen door de witte kleurstelling. Vooral wittinten en pasteltinten worden vaak gebruikt bij de inrichting. Het is een stijl die gezellig en knus uitstraalt. Wil jij je huis ook inrichten in deze stijl dan heb ik hier een aantal leuke ideetjes en tips.

Dressoir
Een dressoir is een meubelstuk die we vandaag de dag in elk huishouden wel terug vinden. Dat is niet raar. Een dressoir heeft namelijk een aantal belangrijke functies. Je kan in een dressoir namelijk makkelijk al je rommel opbergen, je kan je tv op een dressoir plaatsen en het dressoir zo gebruiken als een tv-kast, maar ook kan je op je dressoir veel spullen kwijt. En zo zijn er nog een hele hoop andere functies waar een dressoir over beschikt. Een landelijk dressoir heeft meestal een bruin bovenblad en de rest van het dressoir is wit geschilderd.

Spots
In de landelijke stijl zien we vaak ook een vitrine kast in de woonkamer terug. De kast is dan geschilderd in een wittint en heeft onder dichte kastjes en boven kastjes met glas erin. Je kan daar leuke spulletjes in kwijt. Dit kunnen spullen zijn die passen bij de landelijke stijl maar je kunt er ook dingen in kwijt die je zelf gewoon mooi vindt. Wanneer je in deze kast spots monteert geeft dit een mooi effect. De spots belichten de spullen die jij er in gezet hebt goed. Waardoor je door de spots ook ’s avonds de spullen goed ziet. De spots kun je aan alle kanten van de binnenkant van kast monteren. Het is maar welk effect je mooi vindt. Ik raad aan de spots boven in de kast te monteren. Dit is ook de manier die het meest wordt toegepast bij het monteren van de spots.

Kroonluchters
Kroonluchters zijn een erg goede aanvullen bij een landelijke stijl. Je ziet kroonluchters dan ook bijna altijd wel terug komen in een landelijk interieur. Er zijn twee soorten kroonluchters die populair zijn in de landelijke stijl. De eerste soort kroonluchters die populair zijn, zijn de witte kroonluchters. Het is een standaard model zoals wij allemaal de kroonluchters kennen maar dan in wittinten. De tweede populaire soort kroonluchter is een kroonluchter gemaakt van het gewei van een damhert en een edelhert. Of in ieder geval de vorm van het gewei. Je kan er natuurlijk zelf voor kiezen van welk materiaal je de kroonluchters wil hebben. De kroonluchters worden bijvoorbeeld ook gewoon van het materiaal kunststof gemaakt.