Succesfactoren van verpleegkundigen | Mini-Symposium Ixly

, , ,

De zorgsector is volop in beweging, bezuinigingen, fusies, zorg om de kwaliteit van de zorg. Dit heeft allerlei consequenties voor het HR beleid van ziekenhuizen en zorginstellingen. De selectie van kwalitatieve verpleegkundigen vormt daar een deel van, evenals goede coaching bij inwerktrajecten.

In samenwerking met 13 zorginstellingen, GGZ en algemene ziekenhuizen, heeft Ixly een onderzoek uitgevoerd naar de succesfactoren van (leerling)verpleegkundigen. Daar zitten te verwachten uitkomsten in, zoals sociale kwaliteiten en gericht zijn op het verlenen van zorg. Bijzonder is dat de voor de behoefte aan autonomie en creativiteit juist relatief moeten zijn omdat er goed moet worden samengesteld. Intelligentie bleek in tegenstelling tot de verwachting geen correlatie te hebben met goed functioneren.

Op basis van dit onderzoek is een selectieprogramma opgesteld waarmee ziekenhuizen en zorginstellingen bij selectie van (leerling)verpleegkundigen helder kunnen krijgen of zij iemand kunnen aannemen en welke aandachtspunten special coaching rechtvaardigen.

Op 28 maart 2013 te Utrecht organiseert Ixly een mini-symposium: “HR-topics in de zorg”, waar dit thema zal worden toegelicht door Isala Klinieken en het Deventer Ziekenhuis. Deelname is gratis voor HR-managers in de zorgsector.

Voor het programma zie http://www.ixly.nl/mini-symposium-hr-topics-de-zorg.

Voor informatie over het selectieprogramma zie: http://www.test-toolkit.nl/testen/integrale-testprogrammas/verpleegkunde-selectie

Zie hier het volledige onderzoeksverslag: http://www.test-toolkit.nl/wp-content/uploads/2011/08/Persoonlijke-eigenschappen-als-voorspellers-verpleegkundigen.pdf

Aankondiging Mini-Symposium HR-Topics in de Zorg

Graag nodigen wij u uit voor het mini-symposium HR-Topics in de Zorg
op donderdag 28 maart 2013 te Utrecht. Schrijft u zich nu alvast in!

De zorgsector is volop in beweging. Wij vinden het belangrijk een platform te bieden waarop mensen juist deze praktische kennis en concrete ervaringen met elkaar kunnen delen. Wij willen u daarom een interessant en gevarieerd programma aanbieden met veel gelegenheid tot discussie en netwerken. U bent daarom van harte welkom! Schrijf u in via het contact formulier op deze pagina o.v.v. Mini-Symposium HR-topics in de Zorg.

Diddo van Zand, Directeur Ixly

Programma

13.30

Ontvangst

13.45

Inleiding en programma

14.00

Hoe creëer je beweging?
Loopbaanontwikkeling in het ziekenhuis: Margreeth Buning, Adviseur loopbaan en mobiliteit, Isala klinieken

Margreeth geeft inzicht in haar werkpraktijk van loopbaanontwikkeling en mobiliteit binnen de Isala klinieken.

14.30

Hoe richt je het selectieproces in?
Selectie van Verpleegkundigen, Cristel Hekkert, opleidingsadviseur, Deventer Ziekenhuis

Cristel neemt ons mee in de zoektocht naar de competente verpleegkundige.

15.00

Pauze

15.30

Je persoonlijk communicatie DNA
Persoonlijke communicatiestijlen en klantbejegening, Diddo van Zand, directeur, Ixly

Op basis van wetenschappelijk onderzoek heeft de VU een model voor communicatiestijlen ontwikkeld welke de basis vormt van een training communicatieve effectiviteit.

16.00

Het behouden van gemotiveerde zorgverleners,
Zicht houden op waar het in de zorg écht om gaat. Ger Palmboom, Zwart|Wit, morele reflectie in de zorg

Behoud gemotiveerde medewerkers door hen ruimte te bieden dat te (blijven) doen waar het in de zorg écht om gaat. Ger Palmboom verzorgt scholing en gespreksleiding rondom morele vragen in de zorg.

16.30

Discussie en netwerkborrel

17.00

Afsluiting

PS. Dit mini-symposium is uitsluitend bedoeld voor HR-professionals die werkzaam zijn bij ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Voor andere geïnteresseerden verwijzen we naar andere openbare bijeenkomsten van Ixly.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*