Tips voor de aanschaf van een accuboormachine

Een accuboormachine is een machine die iedereen ongetwijfeld in huis heeft. Het is een elektrisch aangedreven gereedschap. De boormachine krijgt zijn energie van een accu. Accuboormachines zijn er in diverse soorten, van diverse merken en in diverse prijsklassen. Bent u van plan een accuboormachine aan te schaffen? Dan bieden we in dit blogartikel enkele tips.
De accu & de acculader
De accu is een groot voordeel. U bent niet meer afhankelijk van een stopcontact en u heeft geen last van een lange snoer. U moet er echter wel rekening mee houden dat een accu leeg kan gaan. Bij de aanschaf van een accuboormachine krijgt u een lader bijgeleverd. In de meeste gevallen is dit een snellader en hierin worden de accu’s ongeveer binnen 1 uur opgeladen. Als u veel gaat werken met de accuboormachine is het handig om een 2e accu aan te schaffen, dan kunt u doorwerken terwijl de andere accu aan het opladen is.
De overbrenging & de versnelling
De sterkte van de accuboormachine is afhankelijk van de kwaliteit van de overbrenging. De overbrenging wordt ook wel het koppel genoemd. Het koppel wordt uitgedrukt in Nm en dit is de kracht waarmee de boor ronddraait. Met een hoger koppel kunt u de boor voor een grotere diameter gebruiken of u kunt hiermee door harder materiaal boren. Daarnaast zijn veel accuboormachines voorzien van een mechanische versnelling. Deze kunnen op 2 standen gezet worden: een versnelling voor hoge toeren & minder kracht of een versnelling voor lage toeren & meer kracht. Als u gaat schroeven kunt u dit het beste doen met lage toeren en als u gaat boeren dan kunt u dit het beste doen met hoge toeren.
De slipkoppeling
Wanneer de accuboormachine te maken krijgt met  teveel weerstand, zorgt de slipkoppeling dat de boer (of schroefbit) stopt met draaien. Dit is prettig want het voorkomt dat de boor vastloopt en dat de schroefkop gaat doldraaien. De meeste boormachines zijn voorzien van deze koppeling.
Dit zijn enkele tips voor de aanschaf van een accuboormachine. De belangrijkste tip is om eerst na te gaan voor welk gebruik u de boormachine nodig heeft. Is het voor licht werk in huis? Of voor zwaarder werk voor bijvoorbeeld het boren in stenen? Vanuit dit punt kunt u nadenken over de specificaties: het koppel, de versnelling en andere extra’s die u wel of niet nodig heeft.
In de webshop van Toolnation bieden we een uitgebreid assortiment accuboormachines aan. Deze machines zijn van de beste merken, zoals Festool, Bosch, Fein, Makita, Milwaukee en meer. U kunt eenvoudig online uw accuboormachine kopen bij Toolnation.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*