Top 10 Bezienswaardigheden Den Haag

,
Het Grand Winston Hotel in Den Haag is gunstig gelegen op 10 minuten reizen met het openbaar vervoer van Den Haag. De stad Den Haag kent prachtige bezienswaardigheden waar wij hieronder een selectie van opsommen.

Mauritshuis
Het Mauritshuis behoort ons inziens zeker in de top 10 bezienswaardigheden van Den Haag die niet gemist mag worden bij een bezoek aan de politieke hoofdstad Den Haag. Het Mauritshuis huisvest voornamelijk schilderijen uit de Gouden Eeuw. Tot de collectie van het Mauritshuis behoort onder andere het Meisje met de parel van Johannes Vermeer en De anatomische les van Dr Nicolaes Tulp van Rembrandt van Rijn. Het Mauritshuis is dinsdag t/m zondag geopend.

Scheveningen
Het populaire Scheveningen is inmiddels zo bekend dat wel eens vergeten wordt dat Scheveningen niet een plaats is maar een stadsdeel van Den Haag. Scheveningen is prachtig gelegen aan de Nederlandse kust en wordt het gehele jaar door druk bezocht. Jaarlijks organiseert Scheveningen in de zomer de drukbezochte evenementen Vlaggetjesdag en het Vuurwerkfestival.

Vredespaleis
Het Vredespaleis in Den Haag is niet alleen een belangrijke toeristen trekpleister in Den Haag maar wordt ook bewoont door het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties. Het Vredespaleis is zowel met het openbaar vervoer als te voet gemakkelijk bereikbaar vanaf het centraal station van Den Haag.

Panorama Mesdag
Op enkele minuten lopen van het Vredespaleis bevindt zich het Panorama Mesdag. Het Panorama Mesdag is een cirkelvormig schilderij van ongeveer 14 meter hoog en met een omtrek van 120 meter. Het Panorama Mesdag is bezienswaardigheid in Den Haag die je niet mag missen bij een bezoek aan Den haag. Het panorama schilderij is niet alleen prachtig om te bekijken maar het kent ook een rijke geschiedenis die uitgebreid aan bod komt.

Binnenhof
Het binnenhof is al eeuwenlang het centrum van de Nederlandse politiek. Het binnenhof is openbaar toegankelijk en er worden dagelijks interessante rondleidingen gegeven die zeker de moeite waard zijn. Het Binnenhof kent een prachtige geschiedenis die helemaal terug gaat naar de 13e eeuw. Door de eeuwen heen hebben de belangrijkste figuren uit de Nederlandse geschiedenis zoals Lodewijk Napoleon en Seyss-Inquart geregeerd vanuit het Binnenhof.

Madurodam
Madurodam in Den Haag is de bekendste miniatuur stad van Nederland en is gebouwd op een schaal van 1 tot 25. Madurodam geeft een leuke weerspiegeling van de Nederlandse samenleving door middel van maquettes van gebouwen uit alle delen van Nederland. In Madurodam staan alle belangrijke gebouwen van Nederland zoals Luchthaven Schiphol en de Oosterscheldekering.

Museum de Gevangenpoort
Museum de Gevangenpoort is een middeleeuwse gevangenis in Den Haag die sinds 1882 fungeert als een museum waar te zien is hoe criminelen voor 1882 werden veroordeeld en gestraft. Museum de Gevangenpoort is gelegen aan de Hofvijver nabij het Binnenhof.

Haags Historisch Museum
Het Haags Historisch Museum is gelegen aan de Korte Vijverberg in Den Haag aan de Hofvijver op steenworp afstand van het Binnenhof. Het Haags Historisch Museum vertelt het verhaal van de stad Den Haag door middel van (kunst)objecten uit de geschiedenis tot en met de 21e eeuw.

Paleis Noordeinde
Paleis Noordeinde is ontstaan in 1533 en was voorheen een middeleeuwse hofstede. Na een enorme verbouwing en renovatie tussen 1976 en 1984 werd Paleis Noordeinde in gebruik genomen door (Koningin) Beatrix.

Gemeentemuseum Den Haag
Het Gemeentemuseum Den Haag (voorheen: Haags Gemeentemuseum) is een museum voor moderne kunst, kunstnijverheid, mode en muziekinstrumenten. Kunst en cultuurliefhebbers halen hun hart op voor een museum als deze.

De top 10 bezienswaardigheden in Den Haag bieden een mooi uitgangspunt voor een heerlijk dagje Den Haag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*