Waar u op moet letten met binnen- en buitenriolering

De binnen- en buitenriolering van een gemiddelde woning is tegenwoordig gemaakt van kunststof. Hoewel er bij nieuwbouw Polyethyleen gebruikt wordt, is het grootste deel van de Nederlandse huizen voorzien van PVC-leidingen.

Er zijn verschillende soorten PVC-leidingen. De verschillen liggen met name in de diameter, eigenschappen (geluiddempend of niet) en de kleur.

PVC is een lichtgewicht materiaal, makkelijk hanteerbaar en makkelijk verwerkbaar. Het is bestand tegen de meest agressieve stoffen. Qua bodemgeschiktheid is PVC niet altijd de beste keuze . Door de gronddruk van bijvoorbeeld planten en boomwortels is het mogelijk dat de leiding compleet platgedrukt wordt.

Polyethyleen wordt steeds vaker gebruikt in nieuwe woningen. Het gebruik van polyethyleen voor buizen heeft dan ook grote voordelen. Het materiaal is flexibel en heeft een goede UV-bestendigheid. Daarnaast is het laag in gewicht, terwijl het uitstekend bestand is tegen chemische stoffen en lage temperaturen. Doordat het geen vocht opneemt, is het zeer geschikt voor buiten het huis. Voor meer informatie over het plaatsen van rioolbuizen, kunt de hulp inschakelen van 0800 Riolering.

0800 Riolering

0800 Riolering is een landelijk netwerk van rioolexperts in heel Nederland. Door te bellen naar 0800 Riolering (0800 7465374) wordt u, op basis van uw postcode, doorgeschakeld met een rioleringspecialist bij u in de buurt. De meeste rioleringsbedrijven bij u in de buurt staan altijd klaar, dankzij hun 24 uur rioolservice.

U kunt voor ieder rioolprobleem terecht bij de vakmannen van 0800 Riolering. Mocht u een verstopping hebben in uw toilet of bad, of heeft u last van rioolstank en u weet niet waar dit vandaan komt, of u wilt graag een rioolinspectie regelen om uw riool te inspecteren om verstoppingen te voorkomen? Onze rioolspecialisten bieden u de helpende hand om uw problemen te detecteren en te repareren.

Bron: 0800-Riolering

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*