Veilig op de scootmobiel

De scootmobiel is populair, niet alleen onder ouderen, maar ook jonge mensen met een handicap hebben de scootmobiel ontdekt. Met het stijgende aantal scootmobielen op de weg neemt ook het aantal ongelukken toe. Door beginnende scootmobielgebruikers een cursus te geven wordt het al een stuk veiliger. Wat echter nog vaak wordt vergeten is een goede zichtbaarheid in het verkeer.

Goed gezien worden in het verkeer is natuurlijk van levensbelang. Om hiervoor te zorgen hangen veel mensen een geel jasje over de rugleuning. Fraai is het niet, maar je wordt in ieder geval gezien. Een betere oplossing is een reflecterende scootmobieltas. Deze tas is van reflecterend geel materiaal, afgezet met extra reflecterende banden. Hij zorgt er niet alleen voor dat de scootmobiel goed wordt gezien in het verkeer maar is ook handig om je boodschappen in te doen. Voor de modebewuste scootmobieler is deze tas zeker te verkiezen boven een fladderend jasje om de rugleuning. Om veilig te kunnen oversteken is het van belang dat ook de zijkant reflecterende accenten heeft. Hiervoor kan reflecterend tape worden gebruikt. Deze tape kan op maat worden geknipt en daarna naar believen op de scootmobiel worden geplakt.

Een scootmobiel betekent voor veel mensen vrijheid en onafhankelijkheid. Mijn moeder is 86 en ze gaat er nog geregeld op uit. Ze gaat naar de winkel en maakt tochtjes met haar hondje in het mandje voorop de scootmobiel. Tijdens haar uitstapjes komt ze allerlei mensen tegen waardoor ze ook minder eenzaam is. Diverse accessoires, zoals een regencape en een voetenzak maken het mogelijk dat ze haar scootmobiel vaak kan gebruiken. Uiteraard heeft ze ook een reflecterende tas achterop, want je wordt pas gezien als je zichtbaar bent.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*