Hoe voorkomt u inbraak in uw woning

, ,

Een woninginbraak kan een grote impact hebben op uw gevoel van veiligheid. Er zijn verschillende manieren voor een inbreker om uw woning te betreden.
Zo kan een inbreker met een tang de cilinder van het deurslot afbreken en eruit trekken. Zonder cilinder is de deur zo te openen. Deze manier van inbreken wordt de Bulgaarse methode genoemd.
Flipperen is een ander vorm van inbreken. Inbrekers duwen de dagschoot met behulp van een hard stuk plastic weg. Hierbij wordt geen schade aangebracht aan het slot. De inbreker kan binnen enkele seconden in uw woning zijn als deze niet met uw nachtslot is vergrendeld.
Een agressieve methode van inbreken is die van openwrikken. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een koevoet of schroevendraaier. Vaak wordt het slot in het proces vernield en laat het duidelijke sporen achter.
Om dit te voorkomen, kunt u de volgende punten gebruiken om uw woning te beveiligen:

  • U kunt er voor zorgen dat er goed hang- en sluitwerk (verzonken cilindersloten, anti-inbraakstrips, barrièrestang, raam- en deurgrendels die van sloten zijn voorzien) op deuren en ramen en bovenlichten bevinden. Hierbij moet u niet vergeten om ook lichtkoepels en de garage mee te nemen;
  • U zorgt dat uw ramen en deuren gesloten houdt die u niet in het zicht hebt;
  • U kan ervoor zorgen dat deuren altijd op het nachtslot zitten en de sleutels niet inde sloten achterblijven.

DQ Slotenservice uw slotenmaker in Amsterdam

Een goede inbraakbeveiliging van uw woning begint met goed hang- en sluitwerk. In Amsterdam beschikt DQ Slotenservice over een groot assortiment sloten die het Politiekeurmerk Veilig Wonen dragen. Een monteur van DQ Slotenservice komt kijken naar de veiligheid van uw huis. Hij kijkt dan bijvoorbeeld of de sloten van uw ramen en deuren sterk genoeg zijn om een inbreker langer buiten te houden. De monteur kan u dan vertellen welke slotenmateriaal u moet aanbrengen om het keurmerk te krijgen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*