Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)zelfstandigen weten waarom?

, ,

Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen in het algemeen

Als ondernemer, zelfstandig professional of ZZP’er, directeur-grootaandeelhouder, vrije beroepsbeoefenaar, freelancer, is het enorm belangrijk om jezelf te verzekeren met een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Normaliter gebeurt dit via uw werkgever. Bij bovenstaande zelfstandigen is dit niet het geval en moeten dus zelf voor hun arbeidsongeschiktheidsverzekering zorgen. AOV zelfstandigen is cruciaal wanneer je onverwachts arbeidsongeschikt bent. AOV zelfstandigen word weleens onderschat. Tegenwoordig kun je makkelijk je AOV berekenen hierover en over arbeidsongeschiktheidsverzekering in het algemeen kunt u meer lezen in dit artikel.

AOV,zelfstandigen weten het belang ervan

AOV zelfstandigen moeten zoals hierboven al gezegd werd hun arbeidsongeschiktheidsverzekering niet onderschatten. Het is erg belangrijk om een Arbeidsongeschiktheidsverzekering ondernemers af te sluiten. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering dien je zelf af te sluiten. Dat was vroeger anders. Vroeger was er in plaats van de huidige arbeidsongeschiktheidsverzekering de WAZ. Echter is deze in 2004 afgeschaft. Dit kwam omdat de premie te hoog was en het uit te keren bedrag te laag. Voordeel is wel dat u nu zelf je AOV berekenen. Doordat deze vanzelfsprekende regeling is afgeschaft is de arbeidsongeschiktheidsverzekering dus erg belangrijk voor de AOV zelfstandigen.

Onderschat de arbeidsongeschiktheidsverzekering niet

Zoals eerder gezegd is een arbeidsongeschiktheidsverzekering  erg belangrijk. AOV zelfstandigen lopen namelijk een heel groot risico zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering. Want zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering krijg je geen bijstand wanneer je arbeidsongeschikt word. Dit betekend dat er geen geld binnen komt en alle kosten op uzelf terug worden verhaalt. Zonder AOV zelfstandigen teert u dus op uw eigen, vaak opgebouwde vermogen wat u wellicht apart had staan voor uw oude dag. Daarnaast kunnen ze aanspraak maken de overwaarde van uw huis. Als laatste loopt u zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering het risico dat ze het vermogen van uw partner aansprakelijk stellen om het tekort aan inkomen te dekken. U snapt dat u zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering financiële en emotionele schade op kunt lopen. Daarom AOV zelfstandigen.

Persoonlijk uw AOV berekenen

Ieder individu is anders en daarom kunt u AOV premie berekenen. U kiest dan zelf welke variabele u belangrijk vind en daarmee kun je AOV berekenen. AOV berekenen is dus ontstaan voor uw gemak. Hierdoor betaald u niet teveel. AOV berekenen doe je bijvoorbeeld bij TAF goed gezekerd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*