Infra bouwprojecten stimuleren

De Nederlandse overheid heeft altijd een belangrijke rol gespeeld wanneer het gaat om design & construct. Het initiëren en opstarten van infra bouwprojecten zorgt voor stevige impulsen die de economie van een regio en daarmee het hele land kunnen beïnvloeden. Experts binnen de vakbonden vinden dat de overheid juist in mindere economische omstandigheden moet investeren in grote infra bouwprojecten.

Een bekende werkgeversorganisatie heeft zich recent hierover uitgesproken. Door de infra sector te stimuleren worden twee zaken bereikt. Ten eerste wordt het verlies van werkgelegenheid tegengegaan en ten tweede wordt een economie opgejaagd. Ook andere organisaties binnen de bouwsector geven aan dat zonder ingrijpen de sector zal krimpen met meer dan tien procent. Er wordt een duidelijk signaal afgegeven naar de overheid dat in deze slechte tijden er juist anti cyclisch gedacht moet worden en dus geïnvesteerd moet worden in de bouwsector.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*