Marmer slijpen of marmer polijsten?

Marmeren vloeren en schouwen kunnen na jarenlang gebruik krassen vertonen of minder mooi uitzien. Marmer is een natuursteen product, dus kan in de oorspronkelijke staat terug gebracht worden, door marmer polijsten of marmer slijpen.

Is er bij de marmeren vloer slechts sprake van de glans herstellen, dan is polijsten marmer voldoende. Tijdens het polijsten wordt over de vloer door middel van diamantschijven geschuurd. Eerst gaat men met grove korrels schijven schuren, en langzamerhand met fijnere korrels schijven. Naarmate de korrels fijner worden, wordt de glans van de marmeren vloer ook hoger.

Marmer wordt alleen in de meest ergste gevallen geschuurd, bijvoorbeeld als er diepe krassen of onherstelbare vlekken of schade is aangericht aan de oppervlakte van de marmervloer. Tijdens het marmer schuren wordt een dun laagje marmer weggeschuurd, hierdoor wordt er een nieuwe laag marmer zichtbaar.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*