Marokko het vakantieland

,

Marokko is een land met vele gezichten. Woestijnen, Grote markten, vele fruitbomen en mooie stranden. In Marokko is dit allemaal te vinden. Door deze verschillen is Marokko een erg populair land onder vakantiegangers. Er is namelijk voor iedereen wat te doen.

Algemene informatie

Marokko ligt in het noorden van Afrika. Marokko heeft kusten aan de Middellandse zee, de Straat van Gibraltar en aan de Atlantische Oceaan. Marokko heeft 34 miljoen inwoners. De hoofdstad van Marokko is Rabat. Naast de hoofdstad Rabat kent Marokko nog een aantal grote en belangrijke steden. Casablanca wordt gezien als de stad van de handel. Casablanca heeft ook de grootste haven van Marokko. Een andere grote haven ligt in de stad Tanger. De volgende stad is ook erg belangrijk, namelijk Fez. Fez wordt gezien als de culturele en religieuze hoofdstad. De steden Agadir en Marrakesh worden overspoelt door toeristen. De taal die gesproken wordt in Marokko is Arabisch. Frans wordt gebruikt als tweede taal.

Het klimaat dat Marokko heeft, wordt gezien als mediterraans. Hierdoor is een Marokko vakantie zo geliefd. Per streek kan het klimaat echter wel verschillen. In Marokko zijn voornamelijk bergen te vinden. Het zuiden van Marokko ligt in de Sahara. In Marokko vind je de speciale boomsoort Argan. Deze boomsoort is erg belangrijk voor het landschap.

Eten en drinken

Eten is erg belangrijk in Marokko. Eten wordt gezien als een sociaal gebeuren. De keuken van Marokko is erg traditioneel met invloeden van andere landen. In de Marokkaanse keuken worden vele kruiden en specerijen gebruikt. Saffraan, komijn, peper en munt zijn veel gebruikte kruiden en specerijen. Kip en lamsvlees worden in Marokko het meeste gegeten. Bekende Marokkaanse gerechten zijn couscous, harira en pastila. Harira is een soort soep en pastila is een hartige taart waarin kip of duif wordt verwerkt. Tijdens een Marokko vakantie is het zeker de moeite waard op dit gerecht te proberen.

Bezienswaardigheden

Marokko kent ook een aantal bezienswaardigheden. In de stad Fez staat één van de grootste moskeeën, namelijk Karaouine moskee. Een mooie bezienswaardigheid die niet vergeten mag worden is het Koninklijk paleis dat te vinden is in de hoofdstad Rabat. Tijdens een vakantie in Marokko moet er ook een bezoek worden gebracht aan een souk. Een souk is een plattelandsmarkt die wekelijks plaats vindt. Vanuit allerlei dorpen komen mensen te samen om allerlei waren te verhandelen.
Marokko heeft ook een aantal nationale parken. Nationale parken zijn echte trekpleisters en door een bezoek worden de unieke kenmerken van deze natuurgebieden beschermt.
Andere unieke trekpleisters in Marokko zijn de wereld erfgoederen. De wereld erfgoederen zijn monumenten die een belangrijke betekenis hebben en bewaard moeten blijven. Marokko heeft 8 van deze wereld erfgoederen. Marokko is per vliegtuig goed te bereiken. Vliegtickets naar Marokko zijn tegenwoordig niet duur. Marokko heeft alles om er een mooie vakantie te vieren!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*