Spoedcursus klussen

, ,

Als je vanuit je ouderlijk huis op jezelf gaat wonen, wordt je in rap tempo handiger. Had je in al die jaren nog nooit een ‘peertje’ vervangen, ineens is dat -bij wijze van spreken- dagelijkse kost. Of je nu een nieuw huis koopt, of je bestaande verbouwt, je vergeet de rest van je leven de vaktermen en benodigdheden niet meer. Welkom in de wereld van afdekvlies, afdekmateriaal, beschermfolie en de sierlijst.

Afdekken!
Maakt niet uit de of de schilder, stucadoor of loodgieter langskomt, er moet altijd wel iets ter voorbereiding aan zijn bezoek gebeuren. Een stucadoor kan geen vlak plafond stucen terwijl de lampen nog hangen, en het is ook wel handig als de vloeren en ramen afgedekt zijn met afdekmateriaal. Doe je het niet, dan kon je daar nog wel eens spijt van krijgen. En dat is nog zacht uitgedrukt….

Voorkomen is beter
De loodgieter wil dat je voorafgaande de stekker uit het cv hebt getrokken en de hoofd waterleiding hebt dichtgedraaid. Ook moeten er wel doeken onder de kachels liggen als deze eraf moeten, want die zwarte smeerboel wil je niet op de vloer. In plaats van doeken kun je veel beter afdekkarton gebruiken. Last but not least: de schilder. Het eerste dat die gaat doen, is de hele boel kaal schuren. Stof! Wanneer je geen beschermfolie gebruikt, kunnen uw dierbare spullen en meubels ook nog schilderschade oplopen. Ook hier geldt dus: voorkomen is beter dan genezen. Bij verbouwen moet je echt overal zelf aan denken. De vakman gaat er namelijk vanuit dat u dit allemaal weet. U kunt zich hieraan irriteren, of het maar gewoon laten gebeuren. Maar ze zeggen niet voor niets: het enige leuke aan verbouwen is het uitzoeken van de sierlijst

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*