Verschillende sectoren passen bodemanalyse toe

Bodemanalyse is een belangrijk onderzoek welke wordt toegepast in verschillende sectoren. Wanneer het gaat om het onschadelijk maken van bommen komt bodemanalyse goed van pas. Explosief materiaal kan makkelijker worden opgespoord door gebruik te maken van gegevens van een bodemanalyse. In de bouw is bodemanalyse vrijwel onvermijdelijk om een goed beeld te krijgen van de fundering van bouwwerken.

Ook in de landbouw is bodemanalyse een belangrijk hulpmiddel om te komen tot een goede bemesting. Deze analyse geeft een beeld van de chemische samenstelling en conditie van de grond waarop er geplant moet worden. Wanneer men problemen ondervindt bij de groei van de gewassen kan via bodemanalyse vaak genoeg een oorzaak worden gevonden. Ook wanneer gewassen het goed doen kan de analyse van de grond helpen om de bemesting te optimaliseren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*