Warm tapwater van de zonneboiler

Het gebruik van een zonnepaneel is alom bekend. Zonne energie wordt omgezet in elektrische energie. Dat de zon water kan verwarmen weten de meeste mensen ook al. Het gebruik van een zonneboiler op daken van huizen kan ervoor zorgen dat gratis energie van de zon wordt omgezet in warm bruikbaar water.

Zonneboilers worden steeds vaker gebruikt en hebben een levensduur van ongeveer 20 jaar. Een zonneboiler komt in twee soorten. Een zonneboiler voor warm tapwater is een soort. Hierbij wordt zonne energie omgezet in warm tapwater. Wanneer er onvoldoende opwarming door de zon plaatsvindt, wordt er middels een combiketel of bad geiser voor extra opwarming gezorgd. Een zonneboiler-combi is een andere soort. Deze levert naast warm tapwater ook water voor de verwarming van het woonhuis of pand.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*