Atelier & Expositieruimte Anita Ammerlaan deelnemer CUMA 2013

, , , ,
Op zondag 24 maart organiseert Stichting Roos een culturele happening in en rond de Roosendaalse Schouwburg De Kring, waaraan lokale muziek-, dans- en theaterverenigingen, beeldend kunstenaars, schrijvers, dichters, grafisch vormgevers en beoefenaars van andere kunstvormen mee doen.
Sinds 1989 organiseert de stichting Roos deze Culturele Manifestatie(CUMA).
Naar schatting komen er jaarlijks z’on 2500 bezoeker op dit evenement af, wat aangeeft dat het voorziet aan de behoefte aan culturele evenementen in Roosendaal.
Dat de cultuursector uit Roosendaal er net zo over denkt bewijst het groot aantal deelnemers aan deze manifestatie wel.
Het Roosendaals Dwarsfluit Ensemble presenteert zich dit jaar niet alleen in het mooie Tongerlohuys in de Molenstraat, maar ook bij Atelier- en Expositieruimte Anita Ammerlaan op de (Oude) Markt, nr. 39.
Het optreden zal om 15:15 aanvangen.
Het Roosendaals Dwarsfluit Ensemble, dat dit jaar 15 jaar bestaat, heeft in de muziek de lente als hoofdthema gekozen.
Uit de “Vier Jaargetijden” van Antonio Vivaldi speelt het RDE de “Lente” in een mooie bewerking van F.J. Halferty.
Ook in o.a. de “Sparrow’s Party” van A. Dvořák, “Festival” van W. Brandt en andere muziek klinkt het voorjaar in al zijn lang verwachte licht, warmte en pracht.
Het Roosendaalse Dwarsfluit Ensemble is in 1998 ontstaan uit een aantal dwarsfluitleerlingen die eens per week samen speelden.
Momenteel is er een vaste bezetting van 6 fluitisten.
In de loop der jaren hebben zij veel verschillende optredens bij diverse gelegenheden verzorgd.
Maar de Cuma is een vast onderdeel, eveneens het opluisteren van een of meerdere vieringen in de Goede Herderkerk te Roosendaal, en begin september zijn zij weer te gast in Het Arboretum in Oudenbosch.
Het repertoire van het RDE is divers: van klassieke muziek uit verschillende stijlen tot pop en blues.
Anita Ammerlaan presenteert, samen met 9 andere kunstenaars, een expositie samengesteld uit kleurrijke schilderijen, beelden en 3D-objecten.
Kunst van; Anita Ammerlaan(schilderijen-Roosendaal), Patrick Roelofs(digitale kunst- Den Helder), Erik Loman(schilderijen en objecten-Haaksbergen), Paul Eertman(schilderijen-Ootmarsum), Lianne Oost(schilderijen-Nieuw-Vennep), Karin Berg(schilderijen-Rotterdam), Henk Veen(schilderijen-Amsterdam), HASTO(schilderijen-Neede), Ineke Voigt(beelden-Tiel), Peter Hendriks(beelden-Tilburg).
Hier komen kunst en klanken samen in een prachtige en 1150m2 grote ruimte in het centrum van Roosendaal!
Het Roosendaals Dwarsfluit Ensemble en Atelier en Expositieruimte kunstenaar Anita Ammerlaan nodigen u van harte uit om van deze boeiende lenteklanken en kleuren te komen genieten.
Atelier en Expositieruimte Anita Ammerlaan is normaal gesproken open van vrijdag t/m zondag van 12:00 tot 17:00, maar zal op zondag 24 maart open zijn voor publiek van 11:30 tot 18:00.
www.anitaammerlaan.exto.nl
www.facebook.com/AtelierExpositieruimteKunstenaarAnitaAmmerlaan

Atelier en Expositieruimte(1150m2!) kunstenaar Anita Ammerlaan, Markt 39 in Roosendaal(nb))

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*