Elektronisch roken en het milieu

, ,

Een extra motivatie om te stoppen met roken en e-sigaretten te gaan gebruiken is het milieu. Tegenwoordig moeten we bij alles wat we doen, letten op hoeveel affect het heeft op het milieu. We recyclen flessen, we gebruiken hergebruikt paper en scheiden ons afval. We maken ons zorgen over de ozonlaag, en hebben formules van alledaagse producten als deodorant en haarspray aangepast zodat ze minder schadelijk zijn.

Milieuvriendelijk

Het roken van tabak is zeer slecht voor het milieu. Om het kort te houden, genereert roken twee van de hoofdstoffen die worden gelinkt aan global warming – kooldioxide en methaan. Brandende tabak is de hoofdreden van verontreiniging van het binnenmilieu. Denk aan alle bomen die worden geveld om het papier voor de sigaretten te maken, waar ook nog de behoefte ontstaat om de tabak te maken.
Door roken ontstaat er veel afval. Alle peuken die op straat liggen bevatten gifstoffen en vervuilen het water en de grond. Er wordt geschat dat er ongeveer een paar triljoen peuken per jaar worden weggegooid. Dat zijn miljarden sigaretten die weggegooid worden, een voor een, op de stop, het strand, in de natuur, tuinen en andere openbare plekken, elke dag. Sigaretten zijn het meest vervuilende product ter wereld.

Bosbranden

Roken veroorzaakt veelal branden. Bossen zijn platgebrand vanwege rokers die onachtzaam hun brandende sigaret in het droge gras gooien, en ook huizen zijn hierdoor al platgebrand. De populariteit van roken betekent dat er ongelooflijk veel land wordt gebruikt om tabak te laten groeien. Al die ruimte zou kunnen worden gebruikt om iets anders te laten groeien, als mensen zouden stoppen met het gevaarlijke roken. Roken tast het milieu ook nog aan op veel andere manieren, direct als ook indirect.

Bewuster roken

Als je graag bewust leeft en ook maar iets geeft om de toekomst van onze planeet, ga dan over op elektronische sigaretten. Elektronisch roken elimineert bijna alle gevaarlijke effecten die het heeft op het milieu. Zodra meer mensen overgaan op e-sigaretten, wordt er minder land gebruikt voor tabak, blijven meer bossen bestaan en zal het negatieve effect op de atmosfeer exponentieel afnemen.
Tel daar alle andere voordelen van elektronische sigaretten bij op ten opzichte van tabak, en je zult je realiseren dat het een win win situatie is. Ga over op elektronisch roken , het is namelijk beter voor het milieu.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*