Festival een Andere Noot 2013, Wereldmuziek op z’n best

, , , ,

Vandaag is het programma van het Festival Een Andere Noot bekend.
Het Festival vindt plaats op 5 mei 2013 vanaf 14.15 uur in Theater Zuidplein te Rotterdam. Het richt zich op Arabische en Berberse muziek en comedy. Het hoofdprogramma bestaat uit optredens van drie artiesten van Marokkaanse komaf, te weten: Ismael Bellouch (Spanje), Hicham Karim (Marokko) en Aziz Gharrass (
Italië). Ba Azzouz (bekend van theatergroep ‘TheBrothers’), zal met zijn hilarische grappen de verschillende optredens aankondigen. Verschillende gastsprekers uit de politiek, maatschappelijk middenveld en culturele sector geven tussendoor hun visie op kunst- en cultuurparticipatie in de samenleving.

De artiesten zijn vooral bekend in de Arabische wereld. Hicham Karim heeft een breed repertoire aan spirituele muziek en heeft meegedaan aan verschillende festivals binnen en buiten Marokko. Zo heeft hij onder andere in Cairo opgetreden in een volle Opera Huis, waar de beroemde zangeres Oumkaltoum regelmatig heeft opgetreden. Aziz Gharrass werd tijdens het Europese Festival in Brussel uitgeroepen als ‘beste stem van Europa’. Ook heeft hij meegedaan aan de Arabische ‘Idols’ programma ‘Monshid Ashariqa’, waarin hij als tweede is geëindigd. Beide artiesten zingen in het Arabisch. Ismail Bellouch, regelmatig te zien op de Marokkaanse televisiezenders RTM en Tamazight, zingt zowel in het Berbers als in het Marokkaans Arabisch. Ensemble Rayan, een groep uit Leiden, begeleidt de artiesten en zorgt voor prachtige muziek met Arabische, Turkse, Berberse en westerse invloeden.

De Stichting voor Vernieuwing en Participatie is de organisatie achter het festival. De stichting zet zich al zeven jaar in voor kunst en cultuur. De stichting heeft verschillende culturele feesten en ontmoetingen georganiseerd om deelnemers kennis te laten maken met elkaar en met allerlei bijzondere vormen van kunst en cultuur.

Met dit festival richt SVVP zich, naast de Marokkaanse families, op alle liefhebbers van wereldmuziek die nieuwsgierig zijn naar Een Andere (muziek)Noot.

———————————————————————–

Voor meer informatie en beeldmateriaal contact opnemen met:
Khalid Maliki, PR & Communicatie FAN 2013
Email:  info@eenanderenoot.nl
Tel: 06 48 897 916

Het Festival Een Andere Noot vindt op zondag 5 mei a.s. plaats van 13.30 uur tot circa 18.00 uur. Vooraf reserveren is mogelijk, kaarten à € 15,-. Het volledige programma is te vinden op: www.eenanderenoot.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*