Hosting provider LeaseWeb begint verkoopkantoor in de UK

, , , , , , , ,

Amsterdam, 25 maart 2013 – Hostingprovider LeaseWeb, met meer dan 50.000 servers in beheer één van de grootste leveranciers van hosting voor IT infrastructuren ter wereld, vergroot zijn fysieke aanwezigheid in Europa met de opening van een verkoopkantoor in de UK, in het hart van de Londense ‘tech scene’.

Het nieuwe verkoopkantoor van LeaseWeb bevindt zich in hartje Londen. Vlak buiten Tech City, het media en technologie centrum in de UK, dat ook wel bekend staat als Silicon Roundabout. De opening van het nieuwe verkoopkantoor valt samen met de oprichting van een extra Point of Presence (PoP) in Londen ten behoeve van het wereldwijde hosting netwerk van LeaseWeb. Ook is de connectiviteit van LeaseWeb met de London Internet Exchange (LINX) uitgebreid, een belangrijk uitruilpunt van internetverkeer in de wereld.

Hosting UK

LeaseWeb heeft Dale Weedman als eerste werknemer binnen het nieuwe hosting Business Development Team aangesteld. Het komende kwartaal zullen er meer business developers worden aangenomen om de hosting services van LeaseWeb in de UK te verkopen. Weedman is geen onbekende binnen de internetbusiness. Hij is een pionier op het gebied van internettechnologie en was medeoprichter van een van de eerste aanbieders van gratis internet in de UK.

Het nieuwe hosting Business Development Team krijgt bij de oprichting van de organisatie in de UK ondersteuning van een team van ervaren hosting business developers uit de LeaseWeb organisatie, waaronder Lawton Cheney die meer dan vijf jaren ervaring heeft met business development en het internationaal verkopen van hosting services voor LeaseWeb. Behalve in Nederland en de UK, heeft LeaseWeb ook dochterondernemingen in Duitsland en de Verenigde Staten.

Volgens Emrah Aydin, de Team Manager Business Development waaraan Weedman rapporteert, is de stap van LeaseWeb als hostingprovider richting de UK perfect getimed. “De interneteconomie vertegenwoordigt momenteel meer dan 8 procent van het bruto binnenlands product (bbp) in de UK. De interneteconomie groeit daar sneller dan in welk ander G-20 land dan ook,” zegt Aydin. “De UK is een marktleider als het gaat om e-commerce, online gaming en mobiel internet, marktsegmenten waarop LeaseWeb zich voor een belangrijk deel focust. Om sneller te kunnen inspelen op de groeiende vraag naar hosting services vanuit onze klanten in de UK markt, vonden we het niet meer dan logisch dat we hier zo snel mogelijk een vestiging met een eigen sales team moesten optuigen.”

———————————

Over LeaseWeb

LeaseWeb (www.leaseweb.com) is een van de grootste Infrastructure-as-a-Service (IaaS) providers ter wereld met een wereldwijd portfolio van ongeveer 15.000 klanten, variërend van MKB tot corporate ondernemingen. LeaseWeb levert een variëteit aan hosting services, waaronder publieke cloud, private cloud, hybride hosting, colocatie en dedicated hosting. De hosting services worden ondersteund met 24/7 klantondersteuning en technische support. LeaseWeb heeft meer dan 50.000 servers in beheer en levert al sinds 1997 IT infrastructuur oplossingen voor bedrijfskritische websites, internetapplicaties, e-mail servers, security en storage services. Het bedrijf heeft zes datacenters in de Verenigde Staten en Europa, die zijn aangesloten op het eigen omvangrijke wereldwijde hosting netwerk met een capaciteit van meer dan 3.0 Tbps. Het verkoopkantoor van LeaseWeb in de UK valt onder de activiteiten van LeaseWeb Global Services B.V. LeaseWeb levert hosting services via zijn verschillende dochterondernemingen, te weten LeaseWeb B.V. (“LeaseWeb Nederland”), LeaseWeb USA, Inc. (“LeaseWeb USA”) en LeaseWeb Deutschland GmbH (“LeaseWeb Germany”).

———————————
Mediacontact:

KINXX PR
Koen Stegeman
koen@kinxx.nl
+31 6 30491407

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*