HP onthult snelste desktop kleurenprinter en viert het 25 jarig jubileum van Deskjet printers

, ,

HP Officejet Pro X Series ontvangt Guinness World Records titel voor snelheid

Nieuwegein, 20 maart 2013 — HP lanceerde tijdens Crosstalk de nieuwe HP Officejet Pro X in Nederland. Deze nieuwe inkjetprinter is,’s werelds snelste desktop printer volgens Guinness World Records.(1)

De HP Officejet Pro X is ontworpen om aan de veeleisende en uitgesproken behoeften van Midden- en Kleinbedrijf (MKB) te voldoen. De printer betekent een revolutie op de werkplek, omdat de productiviteit wordt verhoogd en de kosten verlaagd dankzij de toepassing van duurzame paginabrede inkjettechnologie.

600 miljoen inkjetprinters verkocht
Sinds de introductie van de eerste HP Deskjet printer in 1988, is HP blijven innoveren op de inkjetmarkt met HP Deskjet, HP Photosmart en HP Officejet. Sindsdien heeft HP bijna 600 miljoen inkjet printers verkocht.(2)

HP kondigt ook twee nieuwe Officejet Pro printers aan die dit voorjaar beschikbaar zijn. De HP Officejet Pro 251dw en HP Officejet Pro 276dw (MFP) bieden professionele en betrouwbare afdrukmogelijkheden tegen lagere kosten per pagina dan laserprinters. Dat kan tot zelfs een besparing van 50 procent aan printkosten per pagina opleveren(3) Door een betere beheersbaarheid en workflow oplossingen kunnen beiden printers eenvoudig geïntegreerd worden in bestaande IT-infrastructuren.

“MKB klanten zijn voortdurend op zoek naar manieren om geld te besparen en meer te doen met minder”, zegt Stephen Nigro, senior vice president, Inkjet en Printing Solutions en Graphics Solutions Business, Printing en Personal Systems Group, HP. “De nieuwe HP Officejet Pro X-serie is de ideale uitkomst voor professioneel printen die sneller(3) en tegen lagere kosten(4) print dan laserprinters en daarbij aanzienlijk minder energie verbruikt en minder afval produceert.”

“Zolang organisaties blijven zoeken naar manieren om de productiviteit te verhogen en de operationele kosten te verlagen, blijft het gebruik van inkjetprinters op het kantoor toenemen”, zegt Zac Butcher, directeur, Digital Peripherals Solutions Consulting Service — Europe, InfoTrends. “We verwachten dat inkjet printers op kantoor steeds vaker worden gebruikt voor het uitprinten van zakelijke documenten. Wereldwijd verwacht HP dat de afzet van zakelijke inkjet apparaten van 14,7 miljoen in 2011 groeit naar 18,9 miljoen in 2016 met een samengestelde jaarlijkse groei (CAGR) van 5,2 procent. ”

HP Officejet Pro X: Uitzonderlijke snelheid, kwaliteit, betrouwbaarheid en kostenefficiëntie voor het MKB
HP Officejet Pro X Series kleurenprinters en MFP’s leveren tot twee keer de snelheid tegen de helft van de drukkosten in vergelijking met laserprinters.(3)
De HP Officejet Pro X-serie print met een record snelheid tot 70 pagina’s per minuut (ppm) dankzij de HP PageWide Technology.. Hiermee is het de snelste desktop printer officieel geregistreerd volgens Guinness World Records.

HP PageWide Technology drukt vier kleuren van originele HP inkt op pigmentbasis in één keer op een vel papier. terwijl het papier zich door de printer beweegt, blijft de printkop stilstaan zodat de HP Officejet Pro X-serie snel en stil print. De standaard 500-vel papierlade bespaart nog meer tijd dankzij minder onderbrekingen tijdens het afdrukken.

De ENERGY STAR ®-gekwalificeerde HP Officejet Pro X heeft energiebesparende functies en voorkomt verspilling. Dankzij het assortiment aan HP-benodigdheden zoals inktcartridges en papier van optimale kwaliteit onderstreept HP haar intentie om duurzaam afdrukken op kantoor te stimuleren. De HP 970 en 971 inktcartridges zijn voorzien van sneldrogende, duurzame inktpigmenten die professionele printkwaliteit bieden.

De HP Officejet Pro X gebruikt tot 50 procent minder energie en zowel de HP 970 als de 971 inkt cartridges verspillen tot de helft minder inkt terwijl de kwaliteit gelijk blijft.(5,6) Automatisch dubbelzijdig afdrukken op alle modellen zorgt voor extra mogelijkheden om papier te besparen.

25-jarig jubileum van Inkjet
HP lanceerde de HP Deskjet, ’s werelds eerste single-sheet inkjet printer, in februari 1988. Oorspronkelijk geprijsd op 995 dollar had de eerste HP Deskjet een gemiddelde snelheid van 2 ppm.(7) Vandaag de dag is HP’s inkjetportfolio omgetoverd tot snelle, lichtgewicht printers met een veelvoud aan functies. Waaronder draadloze internet verbinding, cloud services en enterprise management solutions.

HP Officejet Pro 251dw Printer en HP Officejet Pro 276dw MFP
De HP Officejet Pro 251dw printer en de HP Officejet Pro 276dw MFP, – beschikbaar later dit voorjaar – hebben functies die zeer goed passen bij het MKB vanwege hun kleinere bedrijfsomvang. Met de nieuwe typen printers kunnen medewerkers in dit zakelijke segment gebruik maken van functies zoals printen op afstand en scannen naar de cloud
De HP Officejet Pro serie is uitgerust met enterprise-ready beheeroplossingen waaronder; aansturing via de HP Universal Print Driver, HP Web Jetadmin remote management software, HP Managed Print Services (MPS) en specifieke enterprise oplossingen. De HP Officejet Pro serie biedt in vergelijking tot laser kleurenprinters dezelfde hoge kwaliteit voor professioneel geprinte documenten tegen de helft van de kosten per pagina.(4)

Prijzen en beschikbaarheid
De HP Officejet Pro X Series is vanaf vandaag beschikbaar in Nederland. De adviesprijs voor de instapmodellen met enkelvoudige functie is 399 euro, MFP’s zijn beschikbaar vanaf 599 euro. (8)

De HP Officejet Pro 251dw Printer en de HP Officejet Pro 276dw MFP zijn later dit voorjaar beschikbaar.

Over HP
HP creëert nieuwe manieren waarop technologie een positief effect heeft op mensen, bedrijven, overheid en de maatschappij. HP is wereldwijd de grootste technologie onderneming, met een portfolio van printing, personal computing, software, services en IT infrastructuur oplossingen voor haar klanten. Voor meer informatie over HP (NYSE: HPQ) zie http://www.hp.com.

(1) Guinness World Records titel gecertificeerd voor de snelste tijd tot 500 vellen af te drukken door een kantoor kleur desktop printer, april 2012. Record gezet op HP X551dw en X576dw modellen. Details bij guinnessworldrecords.com. Recordpoging begeleid en gecontroleerd door wirthconsulting.org. Testdocumenten ISO 24734 van vier pagina’s categorie testbestand gedrukt in de snelst beschikbare kleurmodus voor alle producten. Concurrerende set bestaat uit laser-en inkjet kleuren desktop MFP’s <€ 1.000 en printers <€ 800 vanaf maart 2012.
(2) Aantal zendingen op basis van de interne database van HP. Resultaten tot en met 2012.
(3) Vergelijking op basis van gepubliceerde specificaties van fabrikanten van de snelst beschikbare kleurmodus (per maart 2012) en omvat kleurenlaser MFP's <€ 1.000 en kleurenlaserprinters <€ 800 beschikbaar maart 2012 op basis van het marktaandeel, zoals gerapporteerd door IDC vanaf Q1 2012 en interne HP tests van de printer in de snelst beschikbare kleuren modus (sample van vier pagina's categorie documenten getest van ISO 24734). Na de eerste set ISO-testpagina's. Aanvullende informatie is beschikbaar op www.hp.com/go/printerclaims.
(4) Kosten per pagina (CPP) claim is gebaseerd op de meerderheid van de kleurenlaser MFP's <€ 1.000 en kleurenlaserprinters <€ 800 exclusief BTW per maart 2012, ISO-opbrengst op basis van doorlopend afdrukken in de standaard modus op basis van het marktaandeel zoals gerapporteerd door IDC vanaf Q1 2012. CPP vergelijkingen voor laser supplies zijn gebaseerd op gepubliceerde specificaties van de fabrikant haar cartridges met vergelijkbare capaciteiten. CPP gebaseerd op HP 970XL/971XL inktcartridges 'geschatte prijs. Houd er rekening mee dat de werkelijke prijzen kunnen variëren. De werkelijke opbrengst kan variëren, afhankelijk van de gebruikte printer, de afgedrukte afbeeldingen en andere factoren. Voor meer informatie, zie www.hp.com/go/learnaboutsupplies.
(5) De meeste kleurenlaser MFP's <€ 1000 exclusief BTW met ingang van augustus 2012, Officejet Pro met de hoogste capaciteit cartridges. Energieverbruik gebaseerd op HP tests. Werkelijke kosten en energiegebruik kunnen variëren. Zie voor meer informatie: www.hp.com/go/officejet.
(6) Vergelijkt gewicht van lege cartridge en verpakkingsmaterialen die nodig zijn voor 15.000 pagina's met behulp van de hoogste capaciteit cartridges van grote in-class concurrenten kleurenlaser MFP's <€ 1.000 en kleurenlaserprinters <€ 800 vanaf oktober 2012. Getest door Buyers Lab Inc. Aanvullende informatie is beschikbaar op www.hp.com / go / officejet.
(7) Na de eerste pagina. Aanvullende informatie is beschikbaar op www.hp.com/go/inkjetprinter.
(8) Geschatte U.S. straatprijzen. Werkelijke prijzen kunnen variëren.

ENERGY STAR is a registered mark owned by the U.S. government.

This news release contains forward-looking statements that involve risks, uncertainties and assumptions. If such risks or uncertainties materialise or such assumptions prove incorrect, the results of HP and its consolidated subsidiaries could differ materially from those expressed or implied by such forward-looking statements and assumptions. All statements other than statements of historical fact are statements that could be deemed forward-looking statements, including but not limited to statements of the plans, strategies and objectives of management for future operations; any statements concerning expected development, performance, market share or competitive performance relating to products and services; any statements regarding anticipated operational and financial results; any statements of expectation or belief; and any statements of assumptions underlying any of the foregoing. Risks, uncertainties and assumptions include macroeconomic and geopolitical trends and events; the competitive pressures faced by HP's businesses; the development and transition of new products and services and the enhancement of existing products and services to meet customer needs and respond to emerging technological trends; the execution and performance of contracts by HP and its customers, suppliers and partners; the protection of HP's intellectual property assets, including intellectual property licensed from third parties; integration and other risks associated with business combination and investment transactions; the hiring and retention of key employees; assumptions related to pension and other post-retirement costs and retirement programs; the execution, timing and results of restructuring plans, including estimates and assumptions related to the cost and the anticipated benefits of implementing those plans; the resolution of pending investigations, claims and disputes; and other risks that are described in HP's filings with the Securities and Exchange Commission, including HP's Annual Report on Form 10-K for the fiscal year ended October 31, 2012. HP assumes no obligation and does not intend to update these forward-looking statements.

© 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice. The only warranties for HP products and services are set forth in the express warranty statements accompanying such products and services. Nothing herein should be construed as constituting an additional warranty. HP shall not be liable for technical or editorial errors or omissions contained herein.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*