Inter Actus haalt retailsprecialsit Onno Adriaanse binnen als partner

, , ,

Onno Adriaanse is toegetreden als nieuwe partner van Inter Actus in Waalwijk.  Het adviesbureau dat bedrijven onder meer bijstaat in tijden van reorganisatie, overname, faillissement en doorstart breidt met de komst van de nieuwe partner ook zijn dienstverlening uit. Het strategisch advies wordt meer dan voorheen een nieuwe  pijler.

Al jaren kloppen banken en bedrijven uit het MKB en de automotivebranche bij Inter Actus aan voor advies en begeleiding op bedrijfseconomisch gebied. Dat kan als er sprake is van een  reorganisatie, faillissement of doorstart. Maar Inter Actus doet meer. Zo ondersteunt de organisatie ook ondernemingen bij fusies, overnames, financiering en groei en geeft ze financieel advies bij onder andere managementrapportages. Daarnaast verzorgt ze training en coaching van personeel voor organisatieontwikkelingstrajecten. Tot slot is er een administratiekantoor in huis. Alle disciplines werken in de praktijk nauw samen.

 

Voorkomen is beter dan genezen

Inter Actus is een begrip in de markt; Een betrouwbare en sterke partner in crisismanagement en financiële afwikkeling van bedrijfseconomische problemen. Maar voorkomen is altijd beter dan genezen, zo is de stellige overtuiging van Inter Actus. Reden dus om de dienstverlening uit te breiden.

 

Strategisch advies

Was de hoofdmoot voor Inter Actus lange tijd corporate finance en corporate recovery, vanaf 1 maart zet Inter Actus zich ook in als strategisch adviseur voor bedrijven die dreigen in nood te raken of hun rendement willen verbeteren. “We willen er ook nadrukkelijk zijn voor bedrijven die nog niet in problemen verkeren”, licht de nieuwe partner Onno Adriaanse toe.

 

Recessie

Inter Actus heeft gemerkt dat steeds meer ondernemers verlegen zitten om strategisch advies. “Zeker nu de economie zo zwak is. Iedereen wil zijn toekomst veilig stellen. De recessie vreet aan gezonde bedrijven. Sommige zijn ernstig verzwakt. Andere leggen het loodje. Je moet als ondernemer vroegtijdig ingrijpen voordat het te laat is”, waarschuwt Onno Adriaanse.

 

Signalen op de werkvloer  

De nieuwe topman vindt dat ondernemers signalen op de werkvloer serieuzer moeten oppikken en zo hun strategie moeten bepalen. “Organisaties zijn constant in beweging. Ondernemers moeten veel meer oog hebben voor ontwikkelingen in de markt. Als een orderportefeuille inklapt of het personeel gaat lopen, moet je niet afwachten en hopen dat het vanzelf goed komt. Dat gebeurt niet.”

Bedrijfsscan

Inter Actus kan bedrijven helpen hun knelpunten in kaart te brengen met bijvoorbeeld een bedrijfsscan. “Daar kan van alles uitkomen. Denk aan: te veel vestigingen of op verkeerde locaties, te duur personeel of de verkeerde man op de verkeerde plek. Het zijn allemaal zaken waar je als ondernemer invloed op hebt. We bieden voor de uitvoering van organisatieontwikkelingstrajecten ook interim-managers en coaching voor management en directie aan.”

Retailspecialist

Onno Adriaanse weet waar hij over praat. Hij heeft ruim dertig jaar ervaring met het aansturen en managen van ondernemingen in retail en wholesale. Hij was onder meer algemeen directeur Retail Nederland bij Mercedes Benz Nederland en COO bij Nimox Holding. Daarvoor werkte hij als algemeen directeur bij Gebr. Vullings, Piaggio Benelux en Autocentrum Collaris. “Ik heb dankzij mijn werkervaring een hoge mate van conceptueel en strategisch denken ontwikkeld. Deze kennis en vaardigheden zet ik in om organisaties te ontwikkelen, te reorganiseren en veranderen.”

 

Missing link aangevuld

Inter Actus is ervan overtuigd dat ze met Onno Adriaanse als partner nog beter kan voldoen aan de wensen vanuit de markt. “Inter Actus was altijd al heel sterk als adviesbureau. De missing link in de dienstverlening is nu aangevuld met een brok praktijkervaring. Onno Adriaanse heeft bovendien een sterk analytisch vermogen en een pragmatische aanpak. Een flinke versterking voor ons team. Waarmee we met trots kunnen zeggen dat we een adviesbureau zijn in de breedste zin van het woord”, aldus Misha Ling, partner van Inter Actus.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*