Manchetknopen maken de man

De klassieke look is voor de mannen weer helemaal terug. De afgetrapte sneakers en verwassen jeans mogen bij tijd en wijle gewoon in de kast blijven. Ook voor de man is een overtop outfit weer helemaal geaccepteerd. Je hoeft geen hotshot in het bedrijfsleven te zijn om met een mooie das en manchetknopen voor de dag te komen. Om het geld hoef je het zeker niet te laten, bestel voordelig en neem eens een kijkje met een kortingscode dress for less.

Een basic overhemd maak je al snel een stuk interessanter als een mooie manchetknoop gedragen wordt. De manchetknoop wordt al gebruikt sinds de 17e eeuw en was een statussymbool. De accessoires werden gemaakt van edelmetalen zoals goud en zilver. Knopen uit de tijd zijn nu ook erg zeldzaam. De manchetknoop krijgt een lift in de jaren ’90. Steeds meer mannen krijgen waardering voor het praktische sieraad.

De manchetknoop wordt ook nu nog gezien als een klassiek mannensieraad. Het is een waar mode-item geworden dat per seizoen weer een nieuwe weg inslaat. Grote modehuizen zoals Cartier, Gucci en Hugo Boss hebben hun eigen lijn en presenteren de knopen niet alleen als sieraad, maar als mode musthave. De stijlvolle man kan zich simpel onderscheiden door te kiezen voor een mooie designer manchetknoop.

Het is tegenwoordig ook mogelijk ook de manchetknoop te personaliseren. Er zijn verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in het graveren van de knoop. Kies voor een familiewapen, initialen of wellicht het logo van je bedrijf. Het gemak de manchetknoop is simpel te combineren met een pak, smoking of een jacquet. Onderscheiden is dus niet alleen mogelijk door een mooi horloge, passende stropdas of een sjieke pen. De manchetknoop is een item dat weer helemaal bij de hedendaagse styling van de man past. Niet alleen de trends op de catwalks van grote designers bewijzen dit, ook in populaire films zoals James Bond wordt de diversiteit aan stijlen van manchetten getoond.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*