Ook Apple gelooft in de NFC Technologie

Tijdens de presentatie van de Apple iPhone 5 eind vorig jaar was iedereen benieuwd of Apple de NFC Technologie zou gaan gebruiken in de nieuwe generatie telefoons. Helaas bleek in de nieuwe iPhone geen NFC technologie te zitten en analisten dachten dat Apple de techniek zou hebben afgeschreven.

Toch blijkt uit nieuwe gegevens dat het heel goed mogelijk is dat de opvolger van de iPhone 5 over de NFC Technologie zal beschikken. De China Times beschikt over informatie dat het Taiwanese Chipbond verantwoordelijk is voor het leveren van de technologie voor de nieuwe iPhone 5s.

Op dit moment is Apple nog de enige grote fabrikant van smartphones die de NFC (near field communication) nog niet heeft omarmd. Samsung, HTC en Nokia gingen Apple echter wel al voor.

Voor betalingen met NFC zou volgens de China Times extra beveiliging gebruikt gaan worden doormiddel van vingerherkenning. De gebruiker hoeft dan geen pincode meer in te tikken. Mogelijk zou dat dan gelden voor iets grotere betalingen.

Het kan echter nog wel even duren voordat de nieuwe iPhone in de winkels ligt. Anonieme bronnen zeggen dat de nieuwe iPhone 5s in Augustus op de markt moet komen.

Meer informatie over pinautomaten of de NFC Technologie kijk op www.paqar.nl of bel +31 (0)20 363 02 33.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*