Veiligheid in de taxi’s vergroot door pinautomaten

,

Sinds de invoering van het gebruik van pinautomaten in taxi’s is het aantal overvallen drastisch verminderd. Dat blijkt uit een reportage van het WNL-programma Vandaag de Dag.

Taxicentrale Amsterdam (TCA) had jaarlijks te maken met zo’n vijf tot tien overvallen. Nu staat de teller sinds November nog steeds op nul.

In de periode van 2011 tot eind 2012 zijn er bij de TCA in alle 1500 taxi’s een pinautomaat ingebouwd. Voorheen was het alleen maar mogelijk om contant of via een creditcard te betalen.

In heel Nederland is ongeveer 25% van alle taxibedrijven overgestapt op pinautomaten in de taxi`s. Binnen de TCA wordt de pinautomaat omarmd door zowel chauffeurs als klanten. Klanten waarderen deze betaalmethode maar ook de chauffeurs voelen zich meer op hun gemak tijdens het rijden.

„Het is een stuk veiliger voor ons en een stuk makkelijker voor de klant. Die hoeft niet eerst meer naar een geldautomaat te lopen om geld te pinnen”, aldus chauffeur Remi Kemperman.

Volgens TCA-directeur Richard van der Veen verloopt 40% van alle taxitransacties nu al via de pinautomaten. De verwachting is dat dit percentage verder zal toenemen.

Onderweg pinbetalingen regelen met de iWL van Paqar
Bent u veel onderweg en wilt u graag gelijk uw betalingen afronden. Met de iWL van Paqar biedt u uw klanten de mogelijkheid om direct via de iWL uw betaling af te ronden.

Interesse? Kijk voor meer informatie op www.paqar.nl of bel (0)20 363 02 33.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*