Naar Oslofjord tijdens eilandhoppen

Oslo, de hoofdstad van Noorwegen, is een bruisende stad met zowel oude architectuur als moderne. Hou je van musea en exposities en wil je door Noorwegen reizen, dan kun je hier zeker je hart ophalen. Het is een hele gezellige stad, waar je naar hartenlust kan shoppen en even bij kan komen in één van de vele schattige koffietentjes die de stad rijk is.

Natuur

Hoe druk en gezellig de stad Oslo ook is, binnen no-time bereik je de serene rust van de Noorse natuur, waar je met een ferry naartoe kan. Binnen een steenworp afstand zijn er namelijk talloze eilandjes te bereiken in het Oslofjord dat meer dan 100 kilometer bestrijkt. Als je vanuit Oslo een eiland wil bezoeken, kun je het beste Hovedøya bezoeken. Dit eiland ligt het dichts bij de kust en kun je makkelijk bezoeken middels een ferry. Hier nemen mensen de ferry net als wij de bus of trein nemen. Verwacht niet dat je op dit eiland veel cultuur kunt vinden, want er wonen geen mensen. Dit is dan ook vaak een reden voor toeristen om dit eiland een dagje te bezoeken.

De eilandjes

Het eiland Hovedøya heeft één cafétje, een haventje en een strandje aan de westkant van het eiland. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht op de andere eilanden van het Oslofjord met allerlei gekleurde vakantiehuisjes op het eiland Lindøya. Dit pittoreske eilandje bevat een vuurtoren en je kunt naar Kjøkkenodden voor een duik in het water. Verder kun je ook drie eilanden in één keer bezoeken, zonder daarvoor te ferry te hoeven nemen. De eilanden Gressholmen, Rambergøya en Heggholmen zijn namelijk met elkaar verbonden via wandelpaden. Ideaal om deze eilanden te bezoeken als je niet te veel tijd wil besteden aan eilandhoppen langs de kust van Oslo. Je kunt heerlijk zonnen en zwemmen langs de stranden van deze eilandjes.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*