Eneco Groep deponeert eerste CbCR rapportage van Nederland

, , ,

Eneco Groep deponeert eerste CbCR rapportage van Nederland bij de Belastingdienst.

Eneco Groep heeft als eerste organisatie in Nederland de verplichte Country-by-Country-rapportage (CbCR) gedeponeerd bij de Belastingdienst. Deze belastingrapportage is verplicht voor bedrijven met een omzet groter dan 750 miljoen euro.

“Het indienen van de Country-by-Country rapportage is voor Eneco een wettelijke verplichting en om die reden een belangrijk aandachtspunt geweest in de afgelopen maanden,” vertelt Nynke Wassink van Eneco Groep. “Vooral omdat de rapportage dit jaar voor het eerst moest worden samengesteld en het proces voor alle betrokkenen nieuw en spannend was.”

Geïntegreerde aanpak Reden genoeg om gebruik te maken van de geïntegreerde aanpak rondom de CbCR-rapportage van consultancyorganisatie Finext. “Slimme tooling helpt om dit nieuwe rapportageproces te versoepelen,” stelt Finexter Jan Nico de Hoop. “Zo gebruiken we de online rapportagetool van Rephub voor de validatie, conversie en deponering van de informatie. Door zoveel mogelijk te vereenvoudigen versnel je de doorlooptijd rondom de Country-by-Country rapportage.”

Automatisering helpt overigens ook rondom andere financiële processen. Jan Nico de Hoop: “We helpen Eneco ook met het online deponeren van de jaarstukken bij de Kamer van Koophandel.”

Eerste in Nederland “Wij zijn natuurlijk trots dat het ons als allereerste is gelukt om de CbCR te deponeren. Het helpt dat Eneco een platte organisatie is, met korte communicatielijnen en gedelegeerde beslissingsbevoegdheden. Dat werkt efficiënt,” gaat Nynke Wassink verder.

Ook de samenwerking met Finext draagt bij aan de snelle oplevering. Nynke Wassink: “Finext heeft Eneco volledig ontzorgd wat betreft het converteren, valideren en deponeren van de CbCR 2016, nadat wij deze rapportage zelf in Excel hadden voorbereid. De samenwerking was behalve plezierig ook zeer effectief.”

Over Eneco Groep

Eneco Groep is een groep van bedrijven die actief is in de energiesector. Met elkaar en samen met klanten en partners werken ze aan de missie: Duurzame energie van iedereen, zodat mensen zelf de regie nemen over energie. Met een consistente koers zijn ze koploper op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Nationaal en internationaal bieden ze toegevoegde waarde aan consumenten en bedrijven met slimme producten en diensten. En ze leveren een maatschappelijke bijdrage door het opwekken en leveren van groene energie.

Over Finext

Finext is een familie van consultancybedrijven met diepgaande kennis van branches, thema’s en technologieën. Vertrouwen, verbinden en verrassen zijn het startpunt om vakmanschap de ruimte te geven. Zo helpt Finext organisaties bij het concreet verbeteren vanuit de financiële functie. Al meer dan 18 jaar implementeert Finext de leidende Performance Managementoplossingen bij inmiddels ruim 100 organisaties in binnen- en buitenland. Het Performance Managementteam bestaat uit bijna 100 ervaren, vakbekwame en certificeerde EPM-professionals. Hiermee is Finext de grootste onafhankelijke Performance Managementspecialist van Nederland. Met kennis van informatiearchitectuur, advies & implementatie, infrastructuur & beheer realiseren ze goede sturing, betrouwbare cijfers, snelle rapportages en heldere inzichten vanuit stabiele systemen.

Voor meer informatie:

Jan Nico de Hoop via 070 – 300 3000 of jan.nico.de.hoop@finext.nl.

https://www.finext.nl/cases/country-by-country-reporting/

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*