titerbepaling.nl NIEUWE WEBSITE VOOR DIEREN

, ,

Drs Odette Radier van Dierenartsparktijk Den Bommel

Lanceert nieuwe website voor dieren Titerbepaling.nl

Vandaag om 13.30 uur heeft Titerbepaling een geheel nieuwe website gelanceerd. Na de honden en de katten nu ook het titeren van paarden dit is een nieuwe ontwikkeling in Nederland.

Bij de ontwikkeling van de site stond een optimale gebruikerservaring centraal. Met voldoende informatie over het titeren van dieren Over vaccineren van zowel mens als dier is regelmatig discussie. Uw dier moet uiteraard goed beschermd zijn, maar wordt er teveel ingeënt?
Uw huisdier wordt jaarlijks ingeënt. Voordat uw huisdier de inenting krijgt, wordt het uitgebreid onderzocht. Dit noemen wij de jaarlijkse check-up. Deze check-up is van groot belang om aandoeningen in een vroeg stadium te vinden en te voorkomen dat uw huisdier er ziek van wordt.

Vaccineren op maat voor honden

Bij Dierenarts Den Bommel wordt ‘vaccineren op maat’ al toegepast. Dit betekent dat we niet elk jaar de ‘grote cocktail’ geven, maar de vaccinatie aanpassen aan de leeftijd en leefomstandigheden van uw dier.
Ons uitgangspunt is: zo min mogelijk vaccineren, maar uw hond moet wel goed beschermd zijn. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat de cocktailinenting voor honden tegen ziektes als parvo, hondenziekte en leverziekte niet jaarlijks nodig is. Daarom wordt de cocktail maar één keer in de 3 jaar gegeven. Uit experimentele studies is gebleken dat de bescherming door de “cocktail” zelfs langer kan duren. Hoe weet u of uw hond voldoende beschermd is, en of het nodig is opnieuw te vaccineren? Dit is te meten met de Vaccicheck titerbepaling.(wetelijk toegestaan per 28 jan 2016)

Bij de kat is het mogelijk om te titeren voor de volgende ziekteverwekkers

Kattenziekte (Panleukemie)
Niesziekte (Herpes, Calici)

VacciCheck, nu ook voor paarden.

Inmiddels kennen veel mensen de Vaccicheck voor honden en katten, een methode om in een druppel bloed te bepalen of het dier voldoende antistoffen heeft tegen de belangrijkste ziekten.

De Tetacheck is minder bekend. Dit is een snel test om te bepalen of uw pony of paard nog voldoende antistoffen heeft tegen tetanus. Vaak wordt nog jaarlijks gevaccineerd tegen tetanus, terwijl de enting in de meeste gevallen veel langer bescherming biedt. Een tetanusvaccinatie is vrij heftig, dus hoe minder je die geeft, hoe beter voor het paard.

Ook voor de Teacheck is slechts een druppel bloed nodig om de bepaling te doen, en na 10 minuten is het resultaat al bekend.

 

Meer informatie over titeren van dieren vindt u op onze nieuwe site’s

titerbepaling.nl en titeren.nl

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*