Yard Zorgsites bespaart gezondheidscentra duizenden euro’s per jaar

, , , ,

Gezondheidscentrum kan binnen halve dag nieuwe website live hebben staan

UTRECHT – Yard Internet lanceert Yard Zorgsites. Yard Zorgsites biedt als eerste van Nederland responsive websites die specifiek gericht zijn op samenwerkende eerstelijns zorgverleners als huisartsen, tandartsen en fysiotherapeuten. “De zorg wordt steeds duurder en met onze oplossing besparen we al gauw duizenden euro’s onnodige ontwikkelkosten”, aldus Dennis van Aalst, operationeel directeur van Yard Internet uit Utrecht.

Yard Zorgsites

Als relatief kleine speler in de zorg, toch een website van formaat. Eerstelijns Centrum Tiel zocht een oplossing en die werd gevonden bij Yard Internet.

Anno 2017 kan iedere zorgaanbieder of zorgcentrum niet meer zonder een website. Niet alleen in verband belangrijke zaken als contactgegevens en openingstijden, maar ook als poort naar de digitale dienstverlening, zegt Van Aalst. “Het maken van afspraken of het aanvragen van herhaalrecepten doe je allang niet meer enkel per telefoon. Een website moet hierin voorzien.”

Dat is dan ook precies wat Yard Zorgsites doet. Binnen enkele klikken heeft een zorgverlener een nieuwe website online staan die rekening houdt met de eisen van de hedendaagse gebruiker. Daarbij kan content van de oude website binnen een halve dag worden overgezet.

Duizenden euro’s goedkoper

Dat scheelt aanzienlijk in de kosten, stelt Van Aalst. “Je hoeft niet meer een website van begin op te bouwen. Dat scheelt al gauw duizenden euro’s per jaar. De infrastructuur is speciaal opgezet voor dienstverlening in de zorg. Er worden verder automatisch updates doorgevoerd, waardoor de website nooit verouderd en op alle browsers, zowel op mobiel als op desktop, nu en in de toekomst bruikbaar blijft.”

Bovendien levert Yard Zorgsites websites die automatisch gekoppeld zijn aan bekende zorginstanties als thuisarts.nl, apotheek.nl en mijngezondheid.net. Van Aalst: “Zo weten patiënten dat de medische informatie altijd betrouwbaar is. Daar wil je als verlener geen fouten in maken.”

Individuele website of groepensite

Zorgverleners en –aanbieders kunnen kiezen voor een individuele website met eigen huisstijl, maar ook tot een groepensite. Er is dan sprake van één hoofdsite voor het gezondheidscentrum, met daaronder meerdere subsites voor de verschillende zorgverleners. “Zo kun je de samenwerking versterken en wederom de kosten drukken. En dat is uiteindelijk wat iedereen in de zorg wil”, besluit Van Aalst.

Yard Zorgsites is per direct te bereiken op yardzorgsites.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*