Annemarie Dufrasnes beste vrouwelijke bruidsfotograaf van de Benelux

Alkmaarse bruidsfotografe is tweede bij Benelux-verkiezing Masters of Wedding Photography

Annemarie Dufrasnes uit Alkmaar is uitgeroepen tot beste vrouwelijke bruidsfotograaf bij De Masters of Wedding Photography, de grootste bruidsfotografiewedstrijd van de Benelux. Dufrasnes won in 2022 maar liefst 16 awards en eindigde daarmee op de tweede plaats van de internationale wedstrijd.

Van opleiding fotograaf tot award-winnende bruidsfotografe

Tijdens haar opleiding tot fotograaf in Amsterdam merkte Dufrasnes al snel dat haar hart ligt bij bruidsfotografie. In 2006 startte ze met het fotograferen van bruiloften en binnen enkele jaren mondde dat uit in fulltime bruidsfotograaf. Ze is de laatste 17 jaar actief als bruidsfotografe door heel Nederland. Hiernaast blijft ze leren en doet ze alles om op de hoogte te blijven van alle laatste technieken. De laatste 10 jaar investeerde ze in coaching, workshops in binnen- en buitenland, trainingen en diverse conferenties over bruidsfotografie. Dufrasnes vertelt hierover: ‘’Het is hard werken, kost af en toe wat bloed, zweet en tranen, maar het maakt me zo gelukkig. Ik ben er maar wat trots op wat er nu allemaal staat!’’

De ‘Masters of Wedding Photography’ bestaat al 9 jaar en is de belangrijkste wedstrijd voor bruidsfotografie in de Benelux. Elke drie maanden worden er awards uitgereikt aan de fotografen die de beste foto’s hebben ingestuurd. Aan het eind van het jaar wordt bekeken welke fotografen over het gehele jaar het best hebben gepresteerd. Bij de Masters gaat het dus niet om winnen met 1 foto, maar om wie er de meeste awards wint gedurende het gehele jaar. Het doel van de Masters is om de bruidsfotografie in de Benelux te blijven verbeteren.

Bruidsfotografie anno nu

De hedendaagse bruidsfotografen zijn volgens founder Christiaan de Groot van Masters of Wedding Photography echte topsporters in de fotografie. Er wordt veel van je gevraagd als bruidsfotograaf, waarbij anticiperen op bijzondere momenten en omgaan met moeilijke lichtomstandigheden een must is, zonder te veel op te vallen. Je moet als fotograaf zelf als het ware onzichtbaar blijven. “Het is echt een specialisme, dat door steeds meer allround fotografen ook als zodanig wordt erkend. Het is fantastisch om te zien dat er zoveel getalenteerde bruidsfotografen in de Benelux aan het werk zijn en echt bijzondere beelden willen maken voor de bruidsparen. De afgelopen jaren hebben steeds meer fotografen in de Benelux zich ook gevestigd in de wereldtop. Iets waarop we heel erg trots mogen zijn.”

Masters of Wedding Photography 2022

Kijk hier voor een overzicht van alle award winnende foto’s en een lijst met de beste bruidsfotografen van de Benelux van 2022.

Noot voor de redactie, niet bestemd voor publicatie

Aanvullende informatie? Neem dan contact op met de bruidsfotograaf:

Annemarie Dufrasnes
06 215 921 05
hello@annemariedufrasnes.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*