BILDIN bouwt met de Hololens

BILDIN zet in op innovatieve bouwmethodes. Zo gebruikt het nieuwe aannemersbedrijf de Hololens in haar projecten, een bril voor Mixed Reality.

Mixed reality in het bouwproces

Elk bouwproject heeft een bouwwerkinformatiemodel, ook wel BIM genoemd. Dat is een digitaal model van een bestaande of geplande constructie, opgebouwd uit objecten waaraan informatie is gekoppeld. Het bevat een enorme schat aan informatie. Zowel in de ontwerpfase als de voorbereidende en uitvoerende fase zorgt het BIM voor efficiëntiewinsten.

De Hololens brengt het BIM tot leven. Deze Mixed Reality bril maakt het mogelijk om digitale beelden te projecteren in de werkelijkheid. Dit laat BILDIN toe om virtuele objecten te bekijken op de werf en in real-time te communiceren met alle stakeholders. De gebruiker ziet dus in real life wat er moet gebeuren. Dit voorkomt dure fouten en afwijkingen.

Nog een voordeel van de Hololens is dat informatie altijd up-to-date is. De cloudservers waarmee de bril verbonden is, stellen real-time informatie beschikbaar.

Zaakvoerder Jonas Willems van BILDIN is erg tevreden over deze technologie: “De Hololens is een baanbrekend augmented reality-apparaat om onze bouwprocessen te verbeteren. Met realtime visualisatie kunnen we knelpunten snel opsporen en aanpakken, waardoor het project vlotter verloopt en de efficiëntie toeneemt.”

Meer weten?

Neem contact op met Victoria De Boeck:

  • info@bildin.be
  • +32 (0)474 697 850
  • https://bildin.be/
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*