Imtech contracteert Luximprove als preferred partner voor LED verlichting

, , , , , , , ,

Den Haag/Goes, oktober 2012, Imtech Nederland en LUXimprove hebben een samenwerkingscontract afgesloten voor het leveren van LED-verlichting.

De vraag naar duurzame oplossingen en energiebesparing neemt toe. Hierin neemt LED-verlichting een vlucht. Zeker in winkels, scholen en kantoorpanden waar verlichting gemiddeld 71% van het energieverbruik omvat, valt er met betrouwbare LED-verlichting veel te besparen. Met de snelle marktgroei neemt ook het aantal aanbieders van LED-verlichting toe. Technische dienstverleners stellen daarom hoge eisen aan de kwaliteit van LED-lichtbronnen en armaturen voordat deze worden toegepast in hun projecten.

Mark Barend, Strategisch Inkoper bij Imtech: “Wij merken duidelijk dat de vraag naar betaalbare energiebesparingen toeneemt. Imtech neemt hierbij een vooraanstaande positie in. We bieden onze klanten de beste kwaliteit voor een betaalbare prijs. Daarom selecteren wij onze leveranciers zeer zorgvuldig. Het merk OPTILED is binnen de verlichtingsmarkt een interessant kwaliteitsmerk, mede door samenwerking met CREE, een Amerikaanse marktleider in LED-verlichting. Belangrijk voor ons is dat er, naast een hoge kwaliteit, kan worden teruggevallen op garanties en een solide organisatie. Imtech is tevens onderscheidend in duurzaamheid, 30% procent van onze concernomzet van 5,1 miljard euro komt voort uit groene projecten. Daarom neemt in ons inkoopbeleid duurzaamheid een belangrijke plek in. Het duurzame OPTILED past prima in dit beleid.’’

Jan Willem Schlösser, CEO van LUXimprove: “Wij zijn trots dat Imtech, als grootste technische dienstverlener in de Benelux, ons bedrijf heeft geselecteerd als partner voor LED- verlichting. Ons team kijkt uit naar een vruchtbare samenwerking en wij zullen al het mogelijke in het werk stellen om samen met Imtech projecten succesvol af te ronden. Uiteraard kijken wij ook kritisch naar de duurzame kant van onze eigen organisatie. Daarom vonden wij het belangrijk om als één van de eerste verlichtingsleveranciers een notering op de CO2-prestatieladder te krijgen. Hiermee willen we laten zien dat wij jaarlijks actief onze CO2-prestaties proberen te verbeteren en onze bijdrage leveren aan een duurzame toekomst’’.

Voor meer informatie:
Imtech NL
Ramon Renger
Ramon.renger@imtech.nl
+31650737887

LUXimprove-Optiled
Joran de Witte
Joran.dewitte@luximprove.com
+31623659328

Profiel Imtech
Imtech Nederland is een innovatieve technische dienstverlener, die haar bijna 5.000 klanten integrale en aantrekkelijke totaaloplossingen biedt op het gebied van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw in de markten van gebouwen en industrie. Van consultancy, ontwerp en installatie tot en met professioneel beheer en onderhoud. Imtech Nederland biedt talloze oplossingen die bijdragen aan een duurzame samenleving, bijvoorbeeld op het gebied van energie en milieu. Met circa 4.000 medewerkers realiseert Imtech Nederland met 28 vestigingen opbrengsten van bijna 800 miljoen euro op jaarbasis. Imtech Nederland telt vier marktgerichte business units: Imtech Building Services, Imtech Industrial Services, Imtech Contracting en Imtech Special Market Solutions. Dit biedt de mogelijkheid tot totale technische dienstverlening op elk niveau, naast de ontwikkeling van grote, multidisciplinaire projecten of innovatieve diensten op maat. Zo werkt Imtech Nederland aan uitgekiende concepten, die leiden tot betere bedrijfsprocessen en meer rendement voor opdrachtgevers én van de klanten die zij op hun beurt bedienen. Imtech Nederland maakt deel uit van de beursgenoteerde Europese technische dienstverlener Royal Imtech N.V.

Achtergrondinformatie Optiled
Optiled is in 2000 in de Verenigde Staten opgericht, heeft haar hoofdkantoor in Hong Kong en is inmiddels een wereldspeler op het gebied van projectgerichte LED-verlichting voor zowel de professionele, zakelijke als consumentenmarkt. De missie is om duurzame verlichtingsoplossingen te ontwikkelen die kosten verlagen, productiviteit verhogen en bijdragen aan de verbetering van het milieu.
Optiled producten worden toegepast in winkels, kantoren, industrie, ziekenhuizen, recreatie, thuis en zelfs buitenshuis. Optiled heeft verschillende onderscheidingen en certificaten ontvangen op het gebied van duurzaamheid en design, waaronder de design plus award 2010 van de Messe Frankfurte.

Achtergrondinformatie Luximprove
LUXimprove is de exclusieve Benelux verdeler van het merk OPTILED en Joint Venture partner van OPTILED om het merk in de Europese markt te distribueren. De missie van LUXimprove is het verbeteren van het (dag)licht en klimaat in onze leef-, werk- en woonruimten en tegelijkertijd een efficiënte bijdrage leveren aan een duurzame wereld. Via Duurzaamlicht.NU distribueert LUXimprove exclusief in de Benelux de kwaliteitsmerken OPTILED® (hoogwaardige en betaalbare LED-verlichting) en LITEFOIL® (licht- en warmte controlerende raamfolies van LUXeXeL). Hiermee biedt Duurzaamlicht.NU een unieke totaaloplossing voor het optimaal benutten van dag- en kunstlicht en het besparen van energie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*