Studio Cocoa Moon introduceert ‘groene’ sieraden aan de internationale modewereld

Nancy Nichting, oorspronkelijk uit Nederland, is de drijfkracht achter Studio Cocoa Moon, een ‘art-jewelry’ ontwerpstudio in Johannesburg, Zuid Afrika. Ze is geniaal als het gaat om het creëren van prachtige, moderne ‘draagbare kunst’ van wat anderen als rommel of afval zouden beschouwen. Nichting creëert unieke sieraden met de achtergrondgedachte dat zij ‘groen’ of milieuvriendelijk moeten zijn. Daarom verwerkt zij voornamelijk hergebruikte materialen en vintage voorwerpen in haar designs. Nichting gebruikt verschillende materialen in haar ontwerpen zoals onder andere (drijf)hout, rubber, leer, kunsthars en diverse soorten metaal. Haar art-jewelry bevat vaak uiteenlopende en contrasterende materialen waardoor de designs zeer kenmerkend en opvallend zijn.

De ontwerpen van Studio Cocoa Moon zijn populair bij artiesten, actrices, zangeressen, modeontwerpsters, en andere prominente vrouwen die iets anders willen dan de en-masse geproduceerde sieraden uit China, en die zoeken naar bijzondere en exclusieve designs. De art-jewelry kan ook ontworpen worden naar de individuele voorkeur van de cliënt. De ontwerpen van Studio Cocoa Moon werden geshowcased tijdens de Johannesburg Fashion Week en Nichting’s doel is om volgend jaar haar designs te kunnen laten zien tijdens de New York Fashion Week.

Exclusiviteit en hoge standaarden als het gaat om vakmanschap zijn gegarandeerd. Elk ontwerp wordt door Nichting zelf handgemaakt, en niet één design is hetzelfde. Haar collectie breidt zich in snel tempo uit, en door de toenemende wereldwijde belangstelling zijn de sieraden nu sinds kort, via de website, ook internationaal te verkrijgen. www.studiococoamoon.weebly.com.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*