yeppix zet de Woonbeurs in beweging

, , ,

yeppix zet de Woonbeurs in beweging en geeft 20% korting
Nederlandse fotokunst, Hollandse prijzen

yeppix staat op de Woonbeurs 2012. Met een kleine stand (hal 10, stand 16)in de Art Zone, schuin tegenover de stand van Jan des Bouvrie. Een prima plek, want yeppix brengt beeld tot leven in elk interieur. Beelden van Nederlandse fotografen worden bewerkt op achtergrondmaterialen als dibond, epoxy of acrylaat. Het online platform is voor het eerst in levende lijve te zien met meer dan 1500 beelden van ruim 200 fotografen. Prachtige beelden die voor een klant met een paar klikken bereikbaar zijn als kant-en-klaar werk voor aan de muur.

Kinect stand: swipe, kijk en kies
En op de Woonbeurs hoeft er niet eens geklikt te worden… Zwaaien mag ook! yeppix heeft namelijk een Kinect-applicatie aan een groot scherm gekoppeld. De zwaaiende mensen voor het scherm “swipen” zich dus door de mooie beelden heen. Gevonden wat je zou willen hebben? Op de Woonbeurs krijg je 20% korting, direct op je aankoop!

Achtergrond informatie over yeppix
• Ruim 200 deelnemende fotografen, meer dan 1500 beelden
• Fotograaf ontvangt 2/3e van de winst
• Nederlandse fotokunst, kant-en-klaar om op te hangen
• Ook leverbaar: behang en keukenwanden
• Limited editions: maximaal 250 producten van een foto
• Opgericht door Carletta en Leandra Jacobs eind 2011

Dit online fotografieplatform biedt fotografen (professionele en semiprofessionele) de mogelijkheid hun werk commercieel te ontsluiten voor een breed publiek. Consumenten kunnen in slechts 3 stappen een uniek product kiezen voor thuis aan de muur. Van elk beeld worden maximaal 250 producten vervaardigd.

Love the picture!
Carletta Jacobs, oprichter van yeppix: “yeppix is ontstaan vanuit mijn passie voor mooi beeld, vandaar ons motto: Love the picture! Het intrigeerde me dat er zo veel mooie beelden bestaan die maar zo weinig mensen weten te vinden. Terwijl uiteindelijk iedereen iets moois en bijzonders aan de muur wil. Maar dan liefst iets anders dan de roos van Ikea, Marilyn Monroe van Warhol of een baby van Anne Geddes. Mooie beelden, maar die kennen we nu wel!
Yeppix is een schatkamer vol mooie beelden die we nog niet kennen. Dus als je erin slaagt fotografen hun werk op zo’n manier te tonen dat een consument er meteen iets mee kan, dan is dat voor zowel fotograaf als consument erg interessant. Geen anonieme stockbeelden, maar fraai werk van goede fotografen, bereikbaar voor iedereen.”

Limited editions en maatproducten
Leandra Jacobs: “yeppix biedt fotografen een platform waarop ze hun beelden kunnen vertonen. Uploaden is genoeg om het werk voor een breed publiek zichtbaar te maken. Klanten kiezen een beeld dat hen aanspreekt, waarbij ze kunnen zoeken op kleur, categorie, trefwoord, of op de naam van de fotograaf. Vervolgens kiest de klant hoe hij dit beeld thuis wil hebben: op welk formaat en op welk materiaal. yeppix maakt alleen bijzonder kwalitatieve producten. Dus geen dunne canvasjes maar fotoprints op Forex en Dibond, achter acrylaat of zelfs onder een handgegoten laag epoxy. Ook maatproducten zoals behang en keukenwanden kunnen met de beelden gemaakt worden. En om het bijzonder te houden, worden er nooit meer dan 250 producten van een beeld gemaakt.”

Carletta Jacobs: “Veelgehoord de laatste tijd: “het gaat goed met fotografie, maar slecht met veel fotografen.” Geld verdienen met vrij werk is en blijft lastig. yeppix wil daar een positieve rol in spelen. De maker van het beeld ontvangt zo’n 2/3e van de winst en daarmee is yeppix ook financieel interessant voor veel fotografen.”

Voor meer informatie en beeldmateriaal:
carletta@yeppix.nl
06-53580442

www.yeppix.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*