Synology introduceert DiskStation DS413j

  • Betaalbaar opslagsysteem voor thuis en op kantoor
  • Met DiskStation Manager 4.1 (DSM 4.1)
  • Maximaal 4 harde schijven

Taipei, Taiwan, 4 september 2012 – Synology lanceert de nieuwe DiskStation DS413j: een NAS-server voor maximaal vier harde schijven. De DS413j voorziet in de behoefte van thuisgebruikers en kantoren aan een geavanceerde netwerk- en opslagoplossing, tegen een aantrekkelijke prijs. Gebaseerd op de onlangs aangekondigde DiskStation Manager (DSM) 4.1, het besturingssysteem van Synology NAS-systemen, is dit een oplossing waarmee gebruikers hun gegevens veilig kunnen opslaan en kunnen genieten van multimediacontent.

“Synology blijft zich inspannen voor een budgetvriendelijke private cloudoplossing”, zegt Chad Jiang, productmanager bij Synology. De DS413j beschikt onder andere over Web Assistant, die gebruikers stap voor stap door de systeeminstallatie- en configuratie leidt. Een CD-ROM of handmatige download is niet nodig. Met behulp van QuickConnect kunnen gebruikers hun DS413j makkelijk toegankelijk maken via internet, zonder dat ze zelf hun router hoeven in te stellen. “Als je de veelzijdige mogelijkheden en mobiele apps ziet, vormt de DS413j echt een gemakkelijk te gebruiken en betaalbare private cloud voor gebruikers.”

De DS413j beschikt over een 1,6GHz processor en 512MB DDR3 geheugen, om de multitaskingprestaties te verbeteren. Het nieuwe model is zeer energiezuinig en verbruikt slechts 31,56 watt en 7,68 watt bij respectievelijk volledig gebruik en HDD-slaapstand. Dit maakt de DS413j tot een aantrekkelijk alternatief voor traditionele file- en downloadservers. De CO2-uitstoot kan verder worden teruggebracht met behulp van meerdere schema’s voor automatisch aan- en uitschakelen, en Wake-on-LAN. Het hardwareontwerp is ook zeer stil: slechts 18,9db(A). Daarmee is de nieuwe DiskStation zeer geschikt voor de woonkamer of een klein kantoor.

De Synology DS413j maakt gebruik van DiskStation Manager 4.1 (DSM 4.1), het besturingssysteem van elke Synology NAS-server. DSM 4.1 maakt ingewikkelde taken eenvoudig en biedt een snel reagerende en intuïtieve gebruikersinterface die is geoptimaliseerd voor multitasking.

Prijs en beschikbaarheid

De Synology DS413j is per direct leverbaar. De adviesprijs bedraagt €250 (excl. BTW).

Over Synology

Synology zet de nieuwste technologieën in om zowel bedrijven als thuisgebruikers betrouwbare en betaalbare oplossingen te bieden voor de centrale opslag van gegevens, eenvoudige backups, het delen en synchroniseren van bestanden op verschillende platforms en voor mobiele toegang tot data. Synology streeft naar het leveren van producten met innovatieve eigenschappen en de best mogelijke klantenservices. Voor meer informatie: www.synology.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*