2e Editie Afsluitdijkrun 10 Maart

,

 

Midwolda, Maart 2013

Tweede editie AfsluitdijkRun
Op zondag 10 maart 2013 vindt de tweede editie van de AfsluitdijkRun plaats. Op deze dag zullen zo’n 300 hardlopers de Afsluitdijk rennend bedwingen. De start is om 13.00 uur in Den Oever waarna men vervolgens ruim 30 kilometer over de dijk naar Zurich zal rennen. Onder de wedstrijdlopers bevinden zich ook diverse regionale toplopers die de 30 km binnen 2 uur afleggen.

Tweede editie

Het idee om over de AfsluitdijkRun te gaan lopen is in 2011 geboren via Twitter. Wat begon met één enkele Tweet groeide uit tot een georganiseerde loop. De eerste editie vond plaats op 26 februari 2012 en was een groot succes. Het aantal geïnteresseerden was vele malen groter dan het gestelde maximum van 125 lopers, dus deze tweede editie was een logisch vervolg. Inmiddels is de inschrijving gesloten omdat het maximale aantal deelnemers wederom is bereikt. De lopers zijn afkomstig uit het hele land en de Run kent zelfs een handvol buitenlanders. Vorig jaar kon de Run zich verheugen op de aandacht van diverse media, waaronder het maandblad Runnersworld en SBS6 Hart van Nederland. Wedstrijd Een nieuw onderdeel van de tweede editie is de wedstrijdloop. Zo’n 40 lopers hebben aangegeven een tijd van minder dan 2:15:00 uur te lopen en 8 lopers gaan zelfs voor een tijd onder de 2 uur. Aan de wedstrijd doen diverse regionale toppers mee uit onder andere Groningen, Noord-Holland en Flevoland. De sponsors van de loop hebben mooie prijzen beschikbaar gesteld voor de 3 snelste dames en heren.

Recreanten
De door de organisatie gestelde minimale loopsnelheid is 10 kilometer per uur. Dat betekent dat de laatste lopers om ca. 16.00 uur bij de finish worden verwacht. Voor velen is dit een ideale trainingsloop voor de Marathon Rotterdam die in april plaatsvindt.

Faciliteiten
De organisatie heeft uiteraard gezorgd voor alle belangrijke faciliteiten. Zo is halverwege (Breezanddijk) een verzorgingspost ingericht en er zijn EHBO’ers en AED’s aanwezig. Er fietst een viertal vrijwilligers mee en er is een bezemwagen voor de uitvallers.

Pastaparty
De lopers verzamelen zich ’s ochtends in Zurich en worden met bussen naar de start in Den Oever vervoerd. Als de starttoeter heeft geklonken rent men naar de finish in Zurich. Na afloop van de run vinden in het Routiers Restaurant in Zurich de prijsuitreiking en de gezamenlijke pasta maaltijd plaats. Hier wordt de dag gezamenlijk met de organisatie en alle vrijwilligers afgesloten.

Publiek
Wilt u de lopers zondag 10 maart komen aanmoedigen? Dit kan bij Het Monument, op Breezanddijk en op Kornwerderzand. Meer informatie over deze unieke loop is terug te vinden op de website www.afsluitdijkrun.nl , via Facebook www.facebook.com/Afsluitdijkrun en natuurlijk via Twitter @afsluitdijkrun.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de organisator Jan Verwoert (Midwolda) 06 – 2327 9590 of coördinator Keimpe Roedema (De Westereen) 06 – 5373 8278/0511-443982.
 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*